CIRQUE DU SOLEIL - ALEGRÍA | 25. - 27.5.2012 | Praha

 

Už nyní je možné zakoupit vstupenky na velkolepé představení umělecké skupiny CIRQUE DU SOLEIL, které opět zavítá do České republiky. Tentokrát v rámci série čtyř exkluzivních show přivezou do pražské O2 arény mimořádnou produkci skrývající se pod názvem Alegría.

Tato úchvatná show je popisována jako moderní cirkus. Kromě pozoruhodných vystoupení klade důraz také na příběh svých představení. Vychází z tradice klasických cirkusů, nepoužívá ovšem ve svých vystoupeních zvířata. Představení samotná obsahují prvky pouličních vystoupení, cirkusových představení, opery, baletu a rockové hudby. Ke každému představení je zvlášť složená působivá hudba, která se hraje živě. Vynikající jsou i velmi barevné a kreativní kostýmy.

Již více než 10 milionů diváků z celého světa dokázaly pobavit dechberoucí akrobatické triky členů skupiny Cirque du Soleil, souboru 55 špičkových artistů ze 17 zemí světa.

Představení Alegría je jedním z nejlepších klasických představení Cirque du Soleil, vzrušující kaleidoskopický svátek obdivuhodného umění a hbitosti. Alegría je španělské slovo, které znamená štěstí, radost a jásot. Dech beroucí akrobacii předvádí například Synchro Trapeze, jejichž vystoupení se odehrává ve výšce 12 metrů nad scénou. Za zmínku stojí i Power Track - vynikající zobrazení synchronizované choreografie na trampolíně, skryté pod podlahou jeviště. Russian Bars zase nabídnou umělce létající vzduchem, provádějící efektní salta a přistávající na tyče, které jsou usazené na masivních ramenech lapačů. Technická dokonalost a mimořádný design vytvářejí úchvatný celek s fantastickými kostýmy, podivuhodným osvětlením, humorem a okouzlující hudbou. Představení Alegría je plné barev, zábavy a překvapení – je to skvělá zábavná show pro celou rodinu.

Cirque du Soleil: Ze skupiny 20 pouličních artistů ve svých počátcích v roce 1984 se Cirque du Soleil stal význačnou mezinárodní organizací zajišťující vysoce kvalitní artistická vystoupení se sídlem v Québecu. Společnost má nyní 5000 zaměstnanců, včetně více než 1200 artistů z téměř 50 různých zemí. Cirque du Soleil již přinesl zábavu a okouzlení téměř 100 milionům diváků v 300 městech pěti kontinentů. V roce 2010 předvádí Cirque du Soleil současně 20 show po celém světě. Mezinárodní sídlo Cirque du Soleil je v kanadském Montrealu.

CIRQUE DU SOLEIL je držitelem celé řady prestižních cen, mezi jinými i Emmy, Bambi, ACE, Gémeaux atd.

Ceny vstupenek: 1.290 Kč a 1.590 Kč. Vstupenky zakoupíte v síti SAZKATICKET.

Místo a termíny konání akce: O2 ARENA, Ocelářská ulice 460/2, Praha 9

25.5. 2012 od 20:00 hod
26.5. 2012 od 16.00 hod
26.5. 2012 od 20.00 hod
27.5. 2012 od 17.00 hod

Více informací naleznete na www.cirquedusoleil.com.