Hip Hop Kemp 2012 a jeho line up, část 5. - OG

 

Do pětice všeho gangsterství.

Ne každé písmenko abecedy nabízí ve spojení s lineupem Hip Hop Kempu 2012 prostor k rozletu a nadšení. Když se ale spojí písmena dvě, je to hnedle veselejší. Když je to spojení na OG, není ani potřeba vymýšlet, co všechno na ně začíná. Original Gangster lejno je tu.

            Gangrene (The Alchemist & Oh No) – nejlepší producent na majku na druhou? Jo, nejlepší producent na majku na druhou. A A A A A A A Alchemist a ou nou - přesně o tom je tenhle u/vy-jetej projekt. Nebudu urážet vaše znalosti a psát vám, že jeden (Oh No) je brácha Madliba a motá se okolo celý parta z Ox a druhej (The Alchemist) je ze Soul Assassins a produkuje pro všechny od Dilated Peoples, přes Nase a Fat Joea po Mobb Deep. Všechno důležitý víte. Teď už víte i to, že se na ně můžete těšit na Hip Hop Kempu 2012, takže to už je hotová krabička poslední záchrany. Přibalte ohnivou vodu, ručník i rulík přemocný a květináč s halucinogenním kaktusem a jste připraveni na cokoli, i na Gangrene.

            Oliver Lowe & Friends – aneb velmi zajímavé zjevení na domácí scéně. Říkal si Snupa, když si půlka rapový scény notovala hymnu insomniaků „Divokej Západ ti nedovolí chrápat“. Pak se nadlouho odmlčel a vrátil se jako Oliver Lowe. Jako týpek, kterej má label Everydays a okolo sebe sdružuje nadějný beatmakery (Inphy, Gruzo) i MCs (Dezrechts, MC Gey, FNTM, Sasa, Sinus, Zemaque). Jako týpek, co domácímu hiphopu příhrál muzikanta Ondřeje Žatkuliaka a jeho kapelu Nás všech. Jako týpek, co do zatuhlýho domácího hiphopu přinesl vtip, jazzy beaty a originalitu. Jako týpek, co první natočil dvě verze jedný desky Peníze nebo život.

            Gramo Rokkaz – takhle veliká parta nemá v našich zeměpisných šířkách obdoby. 6 MCs (Separ, Dame, Decko, Rebel, Danosť a Tono S) a 2 DJs: (Metys a Miko) tu na jednom pódiu nevidíte ani s partama, co si zakládaj na komparzu s roztočeným ručníkem nad hlavou. Do širokého povědomí se GR dostali díky beefu s Radikalem z kapely Dramatikz. Místo toho, aby se profilovali jako kapela, co umí jedinou věc – nahrávat disstracky, to byl však jen nakopávací impuls, aby se Gramo předvedli v plné kráse. Makají jak nikdo druhej. Nahrávají desky i mixtapey, točí klipy, dělají kolaba přes oceán (The Molemen, Maylay Sparks, Termanology, Reef the Lost Cauze), ničí koncertní pódia svou syrovou energií, mají parádní merch a se srdcem v 90’s boom bapu si jedou svoje bez ohledu na dění okolo. Se cení.

            Dé, eF, Gé, Jé, eM, Ó za náma. Co před náma? Velký věci. Velký? Už by to  chtělo nějaký velký jméno! Velký jak Big Pun? Napsaný velkýma písmenama? Velký jako V E L K Ý! Budou malý, budou i velký, stačí si počkat do příštího pátku.

Více informací o festivalu HIPHOPKEMP 2012 naleznete zde:

HIP HOP KEMP 2012 | 16. - 18.8.2012 | Hradec Králové