Hip Hop Kemp 2012 a jeho line up, část 6. - T

 

Ta ta ta tá, už je to tady.

Tak a teď. Šestá várka jmen na Kemp má toho dost společného. Krom toho, že začíná na T. Krom toho, že jsou všichni z Evropy. Každý okolo sebe tvoří tlupu. Tvrdost. Totál. Těžký lejno. Tož čuj.

Tabasko (Haem, O.S.T.R., Kochan, Zorak) + Noise Trio Live Band: jak to asi tak může dopadnout, když dá dohromady projekt zřejmě největší talent, co kdy na hrbu Polsko nosilo – OSTR? Tedy ten, co na freestyle battlech rozsívá smrt a zkázu? Ten, co hraje na housle, který jsou součástí polského kulturního dědictví? Ten, co dokáže chrlit tvorbu takovou rychlostí a s tak vysokou laťkou, že konkurence radši jen tiše čučí do země? Samozřejmě, že tvrdě. O majk se dělí s dlouholetým pódiovým parťákem Kochanem, DJ Haemem a beatboxovým žampijonem Zorakem, se kterými si posílaj rapy zleva doprava. Na holandských beatech od Killing Skills letos společně vydali první album, posbírali desky zlatý, triumfálně projeli na tour Polsko jak osmisměrku a teď se chystaj s tou velikou slávou na Kemp.

Taktlo$$ - zkuste se hodně rozvášnit a představit si něco totálně šílenýho. Vypusťte z vodítka Krakena… A máte jeho hodnějšího bráchu. Taktlo$$ je jak supervulkán těsně před erupcí. Je tak šílenej, že na popis jeho myšlenkových pochodů teprve specialisti vymýšlí terminologii. Je tak šílenej, až je geniální. Nemá takt a vychování. Jede totálně off beat. Všechno, co dělá, je nemocný, urvaný ze řetězu, vykloubený a mimo. Zajatci a kompromisy je to, co nikdy nebere. A právě to je na něm to skvělý. Už od devadesátých let, kdy s Kool Savasem zakládal Westberlin Maskulin, se v německém battle rapu můžete utkat jen o druhé místo, protože na trůnu je cedulka „obsazeno, Taktlo$$“. Tenhle král podsvětí dokázal z battle rapu vysochat úplný umění a konkurenci zaklít do rosolovitého skupenství. Dětem, útlocitným jedincům, slabším náturám a kusům s anginou pectoris se výrazně nedoporučuje jeho show – mohla by se jim během ní hryznout pumpa.

Ty Nikdy (Idea, Rest, Paulie Garand, MC Gey, Boy Wonder, DJ Fatte): vůbec se nebojíme nazvat tuhle partu slovíčkem kultovní. Desky a mixtapy, koncerty, spešl turné, klipy, hromady merche, skvělej web… To je všechno hezký, ale to by se dalo najít i jinde. Aby ale nějaká parta držela takhle při sobě, vzájemně si hostovala a pak natočila opravdovou společnou desku místo obligátní kompilace? Aby držela nejen ve smyslu MC’s, producentů a DJs, ale aby byla stejně pevně propojená i se svejma skalníma fans? Víme minimálně o dvou lidech, co na sobě mají TyNikdy jako kérku. Minimálně jeden z nich není členem labelu TyNikdy. Kdo o sobě může říct to samý? Já ne. Ty? Nikdy!

Teda, už chybí jen Mr.TA-Teamu… To bysme měli. Teď co dál? Další jména. Kdy? V pátek, Kempu svátek. A co bude? Úplná amerika. 1) Super nový jméno. 2) Super klasický jméno. Můžeš si dokonce vybrat. V pátek se dozvíš víc.

Více informací o festivalu HipHopKemp najdete zde:

HIP HOP KEMP 2012 | 16. - 18.8.2012 | Hradec Králové