Hip Hop Kemp 2013 - Nová jména na line-upu: Queens, Polsko, Slovensko, Česko

Čus, čus. Další tejden, další jména.

 

Plešatá hlava, vousy a Queens. Homeboy Sandman. Ten už na Hip Hop Kempu byl. Mělo to bejt tehdy nenápadný. Nebylo. Narvanej hangár, hroznej bordel, šílenej props a chuť ho dotáhnout na festival ještě jednou. Tak je tady. S novou deskou „First of a Living Breed“ z loňského roku, která vyšla na labelu pro labužníky - Stones Throw, to je creepy kombo v pozitivním slova smyslu. Těšíme se na něj.

Taky tu máme polskou odpověď na americký XXL Freshman, který od roku 2008 tlačí dopředu největší americké newcomery daného roku. XXL Freshman tak odpromoval rappery jako Macklemore, B.o.B., Kendricka Lamar nebo Kid Cudi. Poláci na to šli taky dost přímočaře. Nechali volit lidi, aby vybrali největší mladé talenty polské scény. Výsledek je následující: za rok 2011 to jsou Solar/Bialas, Medium, Gedz/2sty a Vixen. Za rok 2012 Kękę, Buka, LJ Karwel a Gospel. Všechno na Kempu.

Česko-Slovensko tento týden reprezentují dvě uskupení. Za Česko Pablo DiabloDe Zrechts, který přijede s De Zrechts, protože De Zrechts. Pablo je průkopník. Pokud si ještě pamatujete na „Budvárek a Joint“, tak čtěte dál, protože Diablo přijede na fesťáček s novým albem „XIII“. No a za Slovensko TM Rekorc Show se SEdláky a Gulos Potrok. Kempová klasika, vždycky stojíte pod stagí a kejvete hlavou, takže cáájk.

Takže tenhle tejden takhle. Ale ještě pokračujeme. Užívejte si tejden a příští pátek pokračujeme.

Festival Hip Hop Kemp 2013 | 22. - 24.8.2013 | Hradec Králové