Hip Hop Kemp 2013 – SYROVEJ KEMP UŽ TUCET LET

 

 

Děláme pro vás festival Hip Hop Kemp tucet let a snad to pořád není tuctová záležitost. Snad jen léty prověřená kvalita. Fesťák, co nestárne, ale zraje. Tradice.

Tradice je jedna z vůbec nejsilnějších věcí na celém Kempu. Letos ale vedle všeho, co dělá pravidelně radost bohužel začala i jedna tradice, která snad s tímhle ročníkem zmizí kdesi v prdeli, odkud se vynořila. Co, kdo? Kapely, co si z nás jako pořadatelů a vás, jako festivalových návštěvníků a jejich fanoušků, tu prdel dělaj. Čím? Především tím, že se nechají nabookovat a pak ze spíše více, než méně trapných důvodů svou účast zase odřeknou. Poslední z téhle fakt nepříjemně dlouhé řady? Saïan Supa Crew. To si děláte prdel? My? My ne. Oni evidentně. Důvod? Ten by nás taky zajímal. Žádný vlastně není, pokud vám tedy stejně jako nám nestačí jako důvod “změnili jsme názor”. Není to vtip. Navíc takhle opakovanej jako že “ta náhradu za náhradu padla taky”, to už je tak patetický, že k tomu vlastně těžko něco víc dodávat.

Tradici, na kterou ale naopak navazujeme moc rádi a jsme ještě radši, že v ní můžeme pokračovat, je vožení legend. Tou další je jeden pán z New Yorku. King Asiatic Nobody’s Equal aka Big Daddy Kane! Definice slova swag ještě před tím, než jeli nastřelený posrávačky. Týpek, co má řetězy jak kdyby fellil v královský šperkovnici. Okroužkovanej přes čtyři prsty jak skutečný Pán prstenů. Týpek co má větší styl než Mr.T. Frajer. Silvia Saint na obale dobrý, ale pózovat s Madonnou v její knížce S.E.X.? To dal jedině šéf Juice Crew. Pán, pod kterým začínal Jay-Z… jako Kaneův hypeman. Pan syrovej, proti kterému si v životě nikdo nelajsnul ani hovno, dokonce ani bůh mikrofonu Rakim ne, protože “You just a butter knife, I’m the machette.“

A radostnou zprávou je, že pokračuje i nejdelší rapová tradice domácí. Kapela, co nemusí vydat novou desku a nemusí ani celej rok skoro hrát, přesto se na ní budete těšit. Hajzle, oni jsou z Jihlavy, říkají si PIO Squad a chybět na dvanáctém ročníku festivalu s atmoškou, když jako jediná CZ kapela nechyběli ještě nikdy? To jsme nemohli dopustit.

K tomu MC Gey s ochutnávkou svojí nový desky. Mladej a stejně neklidnej jako nadějnej Honza Peroutka. Nebo trochu jemnější a procítěnější vibrace od kapely Madfinger Martinem Svátkem na mikrofonu – jo, přesně tím, co zpívá ty refrény na nové desce Vladimira 518 a slyšet jste ho mohli třeba v Tribe Town nebo Navigators

Hip Hop Kemp jede dál. Přes všechny hrboly a díry, nástrahy a posery si nenechá vzít radost z toho, že se tu takovej fesťák vůbec koná. Snad ani vy ne. Máme pro vás nachystanej warm up, máme hangáry plný rapu a spřízněný muziky. Máme kapely, máme DJs, máme lineup na dvě A4, máme doprovodnej program a máme snad nadále i váš support. A máme už jen čtyři týdny a pak to všechno vypukne. Vidíme se tam?!