Hip Hop Kemp 2013 A ČAS LOKÁL TALENTU JE TEĎ – MR, PU, MI A MG

 

Ze všech těch amerických jmen včerejška, dneška i zítřka by jednomu šla hlava kolem. Dokonce takovým fofrem, že by mohl zapomenout, kde že se ten Hip Hop Kemp vlastně koná a odkud na něj jezdí nejvíc fandů. A že by bylo fajn, aby tam někdo reprezentoval právě pro tyhle fans a své zastoupení měl i domácí talent. Dneska si dáme tedy dávku česko-slovensko-polsko-německou.

Jako první půjde Moja Reč. O partě z Handlové víte všechno. Není potřeba vás překvapovat životopisnými novinkami u někoho, kdo má bio známý notoricky jak buřtguláš. Jediný důležitý info: Moja Reč pokaždé abnormálně fresh a tentokrát navíc v plné palbě, tedy i s kapelou Komplot. A jestli někdo zkouší naživo s kapelou, protože to je „in“ a nějak se to čeká, tahle parta s kapelou začínala. A jestli je to trend, MR byli na jeho začátku. Sleduj, jak dávaj na konci toho tunelu.

Přímo z tunelu z Vršovic se pak v Hradci vyřítí Dezorient Express, kterému šoféruje Kato. Prago Union přijedou s novou deskou Vážná Hudba. Přijedou se starou živou kapelou s novým názvem Champion Sound livě band. A protože troubit na trumpety se jim líbilo, přijedou i s dechovou sekcí Krotitelé Dechů. K tomu Kato začal i s hraním…

Jestli se na vás sápe stíha a máte pocit, že Kato na vás kouká všude, bude ještě hůř. Kouká na vás i z názvu další kapely: Mioush + Kato Band. Veškerá podobnost s osobami CZ rapové scény, živými nebo mrtvými, je však čistě náhodná. Kato Band je z Katowic, tak proto, a Mioush je MC, kterému ty záda kryje. Jeho deska Prosto przed siebe je jedno ze šesti platinových LP v historii polského rapu. A krom jednoho domácího diplomu dosáhl Mioush úspěchů i za hranicemi rodné hroudy - loni se mu povedlo být mezi deseti nejlepšími alby mimo hranice USA na worldhiphopmarket.com

Jak jinde, to se uvidí třeba až na Kempu, ale jestli někdo momentálně diktuje v Německu, je to Megaloh. Několik let se o něm jen šuškalo. Několik let jeho jméno probublávalo podzemím. Ale když vaše album vtrhne do hitparád jako číslo 9, všechna tajemná aura je fuč. Ale čert vem auru. Megaloh nepřišel o žádnou masku. Jenže teď už se o jeho skills ví. Má hlad nováčka a nadhled veterána. Kombinuje odkaz klasiky let devadesátých se současnými rýmy a technikou budoucnosti. Hustý, co?
 
Mrkli jsme domů, příště se podíváme zase přes plot. Co tam najdem, to se dozvíš příští pátek. Ještě tě ale čekají velký věci. Zůstaň naladěn.

Hip Hop Kemp 2013:

KENDRICK LAMAR /USA/
EL-P /USA/
BAAUER /USA/
ODDISEE & APOLLO BROWN /USA/
STALLEY /USA/
ORGANIZED THREAT ft. Gavlyn, Poetic Death, Yarah Bravo, DJ Dubplates, DJ Mike Steez /USA, SWE/
EKTOR & DJ WICH /CZ/
BISZ & B.O.K Liveband /PL/
PRAGO UNION + Champion Sound livě band & Krotitelé dechů /CZ/
MOJA REČ + Komplot /SK/
MIOUSH + Kato Band /PL/
MEGALOH /D/
SHYSTIE /UK/
SHABAZZ PALACES /USA/

Více informací k festivalu naleznete zde:

Festival Hip Hop Kemp 2013 | 22. - 24.8.2013 | Hradec Králové