Letní shakespearovské slavnosti 2013 vstupují do druhé poloviny

Inscenace Veselé paničky windsorské očekává jubilejního stotisícího diváka.

Divácky velmi oblíbená komedie o ženském důvtipu a hloupé mužské žárlivosti Veselé paničky windsorské, která se na Letních shakespearovských slavnostech hraje již pátým rokem, přivítá v těchto dnech svého stotisícího diváka. A není divu, skvělé režijní pojetí Jiřího Menzela, výborné herecké obsazení a překlad Martina Hilského jsou silnými atributy a zájem diváků o návštěvu představení neopadá, ba naopak. „Stotisícího návštěvníka přivítáme pravděpodobně na některé z repríz v týdnu od 12. srpna, kdy Veselé paničky windsorské uvádíme na naší letní scéně v Lichtenštejnském paláci v Praze na Malostranském náměstí. Každý návštěvník „Paniček“ má tak potenciální možnost stát se tím stotisícím a získat zajímavé ceny,“ říká umělecký ředitel slavností Libor Gross.
 
V hlavních rolích se představí Simona Stašová jako paní Pažoutová a Bolek Polívka v roli rytíře Jana Falstaffa. „Nejvíc se těším na Bolka Polívku, který mne, ale hlavně diváky, dokáže pokaždé spolehlivě rozesmát,“ říká Simona Stašová. I další herecké obsazení nenechává nikoho na pochybách, proč patří tato hra k stabilně nejoblíbenějším. V dalších rolích se představí Jaromír Dulava, Jaroslav Satoranský, Rudolf Jelínek, Eva Režnarová nebo Jan Přeučil. Veselé paničky windsorské se hrají na obou scénách Letních shakespearovských slavností v Praze, a to 10. – 16. 8. v Lichtenštejnském paláci (HAMU) a 18. – 23. 8. na Nejvyšším purkrabství Pražského hradu.
 
A na co dalšího se ještě mohou těšit návštěvníci Letních shakespearovských slavností během srpna a září? Do 16. 8. se hraje velmi úspěšná hra Richard III. s Jiřím Langmajerem a Klárovou Issovou v hlavních rolích (Nejvyšší purkrabství Pražského hradu). Závěrečná představení budou opět patřit letošní premiéře Sen noci svatojanské v režijním zpracování tandemu SKUTR, s Davidem Prachařem v dvojroli Theseuse a Oberona a Vandou Hybnerovou v rolích Hyppolity a Titanie. (25. 8. – 7. 9. Nejvyšší purkrabství Pražského hradu).
 
Vstupenky na jednotlivá pražská představení se pohybují v cenovém rozmezí od 250 do 990 Kč a jsou k dostání v síti  Ticketportal  nebo přímo na pokladnách obou scén (Nejvyšší purkrabství Pražského hradu a Lichtenštejnský palác na Malostranském náměstí). Pokladny jsou otevřeny od 15:00 do 21:00 a to vždy pouze v den, kdy se hraje. Začátky představení jsou obvykle ve 20:30 hodin.
 
Další informace k představení naleznete na www.shakespeare.cz.