Miro Žbirka oslavil svoje jubileum skvělým koncertem ve vyprodané O2 areně

 

Miro Žbirka oslavil svoje jubileum skvělým koncertem ve vyprodané O2 areně.


Čtvrteční večer osmého listopadu slavil Miro Žbirka narozeniny koncertem ve vyprodané O2 areně. Na jeho vystoupení s názvem Happy Birthday se vypravilo nejen deset tisíc diváků, ale i přátelé a hosté, jejichž jména se do poslední chvíle tajila jako překvapení pro návštěvníky. Z Londýna si dorazila s harfičkou zazpívat Jana Kirschner, ze Slovenska Laco Lučenič a z Čech David Koller. Po úvodním setu s těmito hosty přišel na řadu křest Mekyho CD boxu obsahujícího všechny alba, která kdy vydal s původními obaly, novým CD Made In Abbey  Road a dalšími bonusy. Complete Box pokřtil dirigent Adrian Kokoš pod jehož taktovkou se odehrála druhá část koncertu, kdy se na podiu sešli Miro Žbirka s kapelou a Moravská filharmonie Olomouc. Symfonici ho překvapili úvodními tóny, které nečekal - skladbou Happy Birthday, celá hala povstala a potleskem zdravila oslavence Mira Žbirku. Během koncertu zazněly největší hity Možno sa ti zdá, 22 dní, Biely kvet, Jesenná láska, Zažni…

Závěr patřil písním od skupiny Beatles All You Need Is Love, Hey Jude a na poslední Atlantidu a Mám rád už opět stála celá hala a potleskem a tancem děkovala za skvělý koncert.

Happy Birthday koncert byl letošním jediným podzimním koncertem a odehrál se přesně po roce a dni od famózního koncertu ve Státní opeře Praha, jenž byl mnoho týdnů dopředu vyprodán. Stejně jako blížící se koncert v Bratislavě naplánovaný na 5. prosince do Zimného stadionu Ondreja Nepelu.

Pro aktualizované informace sledujte webové stránky www.zbirka.cz.