MOVEMBER GALA PARTY | 30.11.2012 | Praha

 

V kníru je síla!

Letošní ročník charitativního projektu MOVEMBER je opět za dveřmi a jeho kampaň nabývá na síle! V kníru je síla, která nejenže mění během měsíce listopad mnoho mužských tváří, ale především mění mužské zdraví. Celosvětový projekt MOVEMBER se do České republiky vrací již po čtvrté a opět se stejným cílem - šířit informovanost o závažnosti rakoviny prostaty, učinit z ní veřejně diskutované téma a upozornit na důležitost prevence. Symbolem letošní kampaně je opět knír. Tato symbolika logicky vyplívá z názvu kampaně, která se skládá ze slova Mo, což je anglicky knír a November, tedy listopad, kdy se akce realizuje. Movember má již mnoho sympatizantů a získal na svou stranu i řadu významných českých tváří.

Jak funguje Movember?

Prvního listopadu/Movemberu se jakýkoliv muž může zaregistrovat s čistě oholenou tváří na webové stránce Movember.com a pak si po zbytek měsíce tito muži, známí jako Mo bráchové, pečlivě pěstují svůj knír jako symbol Movemberu. Každá odpověď na neodvratnou otázku („Co ho to s tím knírem napadlo?“) znamená rozšíření informace o Movemberu, a tedy i rizikách rakoviny prostaty. Podporu nalézají Mo bráchové u svých ženských protějšků, tedy u tzv. Mo sester. Mo bráchové se prakticky během 30ti listopadových dnů stanou chodícími a mluvícími billboardy a přes jejich aktivity a slova se bude iniciovat soukromá či veřejná diskuze, která zvýší povědomí o často zanedbané tématice, což je mužské zdraví. Rakovinu prostaty nelze podceňovat. V České republice je rakovina prostaty nejčastější formou rakoviny u mužů. V průběhu posledních 38 let se počet nakažených touto nemocí 6x zvýšil a počet úmrtí zdvojnásobil. Počet nových pacientů se každým rokem zvyšuje v průměru o 5000. Na rakovinu prostaty zemře ročně 1 600 mužů.

Do projektu se stejně jako loni i letos zapojí řada hudebníků (Matěj Ruppert; Ondřej Brzobohatý; Jan P. Muchow; Eddie Stoillow; skupina Wohnout; skupina Tata Boys; rapper Orion); fotografů (Goran Tačevski; Martin Tiso; Tomáš Třešník), režisérů (David Ondříček; Jakub Kohák), designérů (Michal Froněk; Roman Vrtiška; Ladislav Žák; Jan Čapek; Dan Gonzales), sportovců (Martin Černík; Ondřej Bank), tanečník YEMI; moderátor Vlasta Korec či Miki Křen, Bedřich Šindelář a za MO sestry Dara Rolins, Leila Abbasová, Renata Langmannová, Diana Kobzanová; Kateřina Sokolová a Lucie Váchová-Křížková, Adéla Pollertová a další. Mnoho nových tváří ale přibude a to především těch sportovních - do letošní kampaně se zapojí celý hokejový team HC Slavia a HC Sparta, řada rugbyových hráčů a fotbalistů z AC Sparta!

Kromě významných osobností se Movemberu stejně jako poslední dva roky účastní také česká internetová jednička Seznam.cz. Partnerstvím v tomto projektu chce, díky svému silnému uživatelskému zázemí, informovat veřejnost o závažnosti choroby a podpořit sbírku na její léčbu. Kromě toho se z některých zaměstnaců stanou v listopadu také MO bráchové a MO ségry.

Růst slavných knírů bude možné sledovat na webových stránkách Movember.com a v médiích. Na konci měsíce pak pro MO bráchy a MO ségry uspořádá server Lidé.cz velkolepu party v pražském klubu SaSaZu 30.listopadu, kde se kromě jiného bude volit i letošní král Movemberu. Bude to nejen přehlídka navoskovaných, ostříhaných, učesaných a trimovaných knírů, ale rovněž se na party ukáže, kdo sesadí loňského krále Movemberu, rapera ORIONA. Loňský rok více jak 1400 Mo Bratrů vybralo 594 000Kč v rámci podpory boje s rakovinou prostaty. Prostředky vybrané letos v České republice putují na nadační fond MUŽI PROTI RAKOVINĚ, který je zaměřený přímo na podporu boje s rakovinou prostaty a změnu pohledu na zdraví chlapů. Nadační fond MUŽI PROTI RAKOVINĚ poskytuje informace přispívající k podpoře boje proti rakovině prostaty, a vybranými prostředky v rámci kampaně MOVEMBER přímo podporuje tento boj a osvětu v rámci České republiky.

Koupí lístku přímo podporujete boj proti rakovině prostaty.

Místo a termín konání akce:
Club SaSaZu, Bubenské nábř. 306, Praha
30/11/2012 21:00 - 05:00

Vstupenky na akci za 390Kč zakoupíte v předprodeji v síti TICKETSTREAM.

Více informací k akci naleznete na www.movember.com.