Novinky festivalu Mighty Sounds!

 

Pořadatelé Mighty Sounds přivážejí v červenci do Prahy Rancid a zveřejňují další jména festivalu.

 

V Praze 22. března 2012 - Festival Mighty Sounds potěší svoje fanoušky v létě nejen v Táboře každoroční porcí toho nejlepšího ze ska, punku, hard coru, rock’n’rollu, reggae a dalších spřízněných žánrů, ale přiveze letos i legendární Rancid na unikátní pražský koncert. Ten se uskuteční 23. července ve Velkém sále Paláce Lucerna.

 

 

Rancid, kapela naprosto zásadní pro vývoj punk rocku, letos slaví svoje dvacáté narozeniny, a to ve velkém stylu, vyráží na celosvětové tour. Hned na samém začátku jeho evropské části se zastaví také v Praze ve Velkém sále Paláce Lucerna, aby vůbec poprvé v historii vystoupila před českými fanoušky. Letos se očekává vydání nové desky téhle živoucí legendy, poslední album nazvané „Let the Dominoes Fall“ vyšlo v roce 2009.

Více informací o koncertu RANCID naleznete zde: RANCID | 23.7.2012 | Praha

Kromě tohoto koncertu, který určitě potěší každého, kdo kdy přičichl k punku, ohlašuje festival Mighty Sounds celou řadu skvělých interpretů, kteří vystoupí na táborském letišti o týden dříve, než kultovní Rancid v Praze. Vévodí jim čerstvě potvrzení Biohazard, američtí průkopníci hard coru. Kromě nich už byl dříve ohlášen famózní folk-punkový zpěvák Frank Turner z Velké Británie, přibyli i mexičtí Los de Abajo, u nás neuvěřitelně populární Irie Révoltés, španělští The Locos a celá řada dalších. Aktuální line-up je k vidění na www.mightysounds.cz.

Vzhledem k časové blízkosti festivalu a koncertu Rancid nabízejí pořadatelé jedinečnou možnost zakoupit si na webu festivalu lístky v kombinaci, díky které lze významně ušetřit a navštívit obě tyto akce. Společný lístek na festival Mighty Sounds a koncert Rancid tak nyní vyjde návštěvníka na 1.400,- Kč. Více informací o prodeji vstupenek na festival Mighty Sounds i na koncert Rancid je možné nalézt na https://www.mightysounds.cz/cz/predprodej-vstupenek/.

Proč nehrají Rancid přímo na Mighty Sounds? Na to za pořadatele odpovídá tisková mluvčí festivalu, Markéta Štechová: „Několik let jsme se snažili získat kapelu na náš festival, ale vždy byl problém s tím, že Rancid v červenci nebyli v Evropě. Poté, co jsme zjistili, že letos zahajují evropskou tour jen pár dní po Mighty Sounds, rozhodli jsme se zrealizovat v Praze samostatný koncert, který budou návštěvníci našeho festivalu moci považovat i za určitou after party letošního ročníku“.

Více informací k festivalu Mighty Sounds naleznete zde:

MIGHTY SOUNDS 2012 | 13. - 15.7.2012 | Tábor