PÁLAVSKÉ VINOBRANÍ | 9. - 11.9.2011 | Mikulov

 

Pěstování a zpracování hroznů rozvíjeli na jižní Moravě již staří Římané. A přes šedesát let se vínu každoročně vzdává hold – také letos se bude v Mikulově druhý zářijový víkend slavit. Přijeďte i Vy pozdravit krále Václava IV., ochutnat letošní burčák, rozdovádět chuťové buňky gastronomickými specialitami a zažít výjimečnou kulturní show. Takový program totiž nabídne Pálavské vinobraní 2011.

Vystoupí na něm národopisné soubory, cimbálové muziky i dechové hudby a chybět nebudou ani koncerty hvězd české i zahraniční hudební scény. To vše na Náměstí, Kozím hrádku, amfiteátru, v zámecké zahradě i na zámku, kde proběhne další ročník Mistrovství ČR v rozeznávání vůní ve víně.

Pořadatelé lákají rovněž na historický průvod, řemeslnou i vinařskou tržnici, stánky s vínem, burčákem a dalšími lahůdkami či na tradiční nedělní výstup na Svatý kopeček. Pálavské vinobraní nezapomíná ani na děti a nabídne jim spoustu her, soutěží a atrakcí.

Ochutnávka z programu:

Pátek:
Long Vehicle Cirkus
Večerní průvod s pochodněmi
Kasanica
Sanitka
Meky Žbirka (SK)

Sobota:
Krojový a historický průvod s králem Václavem IV. městem
Talk show Tomáše Matonohy
Folklorní soubor Galgani (SK)
Yo Yo Band
Klapeto
Charlie Straight
Mňága a Žďorp
Tomáš Klus

Neděle:
Výstup na Svatý kopeček
Rangers

Vinařské městečko, lety vrtulníků, stanové městečko, historická tržnice, Mistrovství ČR v rozeznávání vůní ve víně, Mikulovský expres, atrakce pro děti a další.

Vstupenky v předprodeji:

Plné vstupné
červen – 190 Kč
červenec – 250 Kč
srpen – 300 Kč
září – 350 Kč

Děti do 12 let vstup ZDARMA.

Vstupenka včetně jízdenky na Mikulovský expres – 400 Kč.

Mikulovský expres je speciálně vypravený vlak Českých drah, který přiveze návštěvníky z Brna a okolí na Pálavské vinobraní a zpět. Stejně jako v předešlých ročnících je vypravován vždy v sobotu, tzn. v letošním roce 10. 9. 2011.

Více informací, včetně podrobné mapy Pálavského vinobraní ke stažení, naleznete na www.palavske-vinobrani.cz.

Reklama: