Představení Cirque Éloize | 16. - 17.4.2014 | Praha

Představení Cirque Éloize | 16. - 17.4.2014 | Praha

CIRQUE ÉLOIZE

s představením ID poprvé v České republice.

Mezinárodně proslulá fantastická show iD - v rámci dvou exkluzivních představení vystoupí 15 umělců v jedinečné kombinaci městského urban tance a cirkusových umění.

Poprvé v historii míří do našeho hlavního města představení plné tance a umění, iD od CIRQUE ÉLOIZE. Režisérem je  Jeannot Painchaud.  iD je energií nabitá produkce kombinující cirkus, street dance a hip hop .

Od svého založení v roce 1993 se společnost Cirque Éloize stala světovou jedničkou v oblasti současného cirkusového umění. Společnost se specializuje na tvorbu představení, která průkopnickým způsobem kombinují cirkusové umění s divadlem, tancem a hudbou. Na základě společné tvůrčí vize Cirque Éloize v poslední době spolupracuje s Cirque du Soleil.

Show s názvem iD, ve které se na pozadí města představí 15 akrobatů a umělců, zahrnuje inovativní a multimediální prvky. Soundtrack inspirovaný rockem a elektronikou pochází od skladatelského dua, které tvoří Jean-Phi Goncalves a Alex McMahon .  Představení iD od souboru Cirque Éloize, ve kterém jsou k vidění akrobatické disciplíny v kombinaci s energií hip hopu a městského urban tance , dává modernímu cirkusu.novou a vysokooktanovou rotaci

Režisér show Jeannot Painchaud říká: " Je pro nás velkým potěšením, že můžeme zcela poprvé přinést tento městský příběh plný barev, vášně a energie do Prahy. V souladu s firemní tradicí  v iD opět kombinujeme různé formy umění - tentokrát městské urban tance – ze kterých se snažíme dostat energii a vyhraněnost pro akrobatická vystoupení . Teď si představte dva soupeřící gangy na stejném veřejném místě v centru města, které se snaží vyjádřit svou iDentitu a inDividualitu , a máte iD. "

V roce 2010 vyrazila produkce poprvé na turné a show se zakrátko dostalo nadšených ohlasů,  a to jak ze strany veřejnosti, tak i kritiky.

V Toronto Star napsali: "Nenajdete více energickou, vzrušující a dechberoucí zábavu než iD ", zatímco The Boston Globe řekl: "Neuvěřitelné! Opravdu nezapomenutelný večer s energickou hudbou a výbušnými tanečními čísly ".  Montreal Gazette ve své metafoře představení popisoval  "West Side Story se změnila v hiphopový cirkus" , Miami Herald show popsal takto "Ohromující zábava ! Výmluvné svědectví o fantazii, umění a dítěti v každém z nás !" The Stage ve Velké Británii, napsal: "Znamenité umění, na které budete koukat jako na zázrak“.  Nedávno, když se soubor představil v Dubaji, GulfNews napsal "Bujná oslava lidství. Cirque Eloize a jeho iD jsou prostě fascinující!"

Cirque Éloize iD režíruje Jeannot Painchaud . Scénu, ilustrace a videoprojekce vytvořil Robert Massicotte ve spolupráci s Alexisem Laurencem . Hudbu zkomponoval Jean- Phi Goncalves a Alex McMahon , zatímco světla dostal na starost Nicolas Descoteaux . Krzysztof Soroczynski vymyslel akrobatická čísla a je také hlavním trenérem. Na představení iD se umělecky podílel i Mourad Merzouki .

Cirque Éloize iD se představí v pražském Kongresové centru 16. a 17. dubna 2014.

O CIRQUE ÉLOIZE

Od založení společnosti v roce 1993 Cirque Éloize vyjádřil svoji inovativní povahu prostřednictvím divadelnosti a humanity. Originální kombinací cirkusového umění a divadla, tance a hudby si soubor vybudoval pozici v srdci obnovených cirkusových umění. S deseti produkcemi se  Cirque Éloize představil v rámci více než 4000 vystoupení ve 440 městech v 40 zemích po celém světě. Společnost byla rovněž prezentována na mezinárodních festivalech po celém světě a získala řadu ocenění, včetně 10 medailí a ocenění na festivalu Mondial du Cirque de Demain v Paříži. Kromě svých zájezdových představení Cirque Éloize na zakázku vyvíjí koncepce pro speciální mezinárodní akce. K dnešnímu dni bylo uskutečněno více než 1300 takových akcí. Cirque Éloize má v současné době na turné dvě produkce: iD a CIRKOPOLIS.

Místo a termín konání akce:
Kongresové centrum Praha, 5. května 65, Praha 4
16. - 17.4.2014 20:00

Vstupenky na představení zakoupíte v předprodeji v síti TICKETPRO. Více informací ke vstupenkám zobrazíte kliknutím na banner.

Více informací naleznete na  www.cirque-eloize.com.