Představení EDITH THE SHOW | 4.12.2013 | Praha

 

Do Prahy koncem roku přijede poprvé velkolepé francouzské představení

Edith The Show,

které naživo představí pohnutý život slavné šansoniérky Edith Piaf. V roli legendární zpěvačky se na podiu představí francouzská zpěvačka Jil Aigrot, která zpívala hlas Edith Piaf v známém filmu Edith Piaf (La Vie En Rose).

Edith Piaf byla jednou z nejpopulárnějších pěveckých osobností 40. a 50. let a proslavila se silným naléhavým hlasem a emotivními koncerty. Její písně v sobě nesly smutek z nenaplněné touhy po lásce a po štěstí. Edith Piaf vyrůstala na pařížské ulici v chudobě. Počátkem 30. let si jí však všimnul
promotér Louis Leplee , který ji dal jméno Piaf – Vrabčák. Její největší sláva přišla po 2. světové válce, kdy se prosadila v Americe s písní Le Vie en Rose. Nejslavnější písní Edith Piaf se stala však jiná píseň, a to Non je ne regrette rien.

Edith Piaf zemřela ve věku pouhých 47 let v Paříži. Je pohřbena na hřbitově Pére Lachaise v Paříži.
Režisér Olivier Dahan o ní natočil film La Vie En Rose.

Autentické představení Edith The Show trvá 90 minut a je doprovázeno projekcí dobových snímků Paříže 30. až 50. let a snímků ze života Edith Piaf. V první části, před přestávkou, se ocitáme na Montmartru, pařížské čtvrti plné kaváren, divadel a hudebních klubů. Některé promítané snímky z této doby jsou unikátní a nebyly nikdy předtím zveřejněny.

Druhá část koncertu se odehrává v době Editiny největší slávy, tedy po válce, kdy zpívala na vyprodaných koncertech v pařížské Olympii a v největších sálech Evropy. Celá show je doprovázena francouzskou skupinou hudebníků ve složení piano, harmonika, perkuse a kontrabas.

Hlavní představitelku Edith Piaf – dnes již známou francouzskou zpěvačku - Jil Aigrot  objevila blízká kamarádka a sekretářka Edith Piaf Gina Richer. Krátce po jejich setkání byla Jil Aigrot vybrána na zpěv k filmu Edith Piaf.

Termín a místo konání akce: 4.12.2013 od 19 hodin, Hybernia Praha, Náměstí Republiky 4

Vstupenky na představení zakoupíte v předprodeji v síti TICKETPRO. Více informací ke vstupenkám zobrazíte kliknutím na banner.

Předprodej vstupenek byl ukončen.

Vše o Edith The Show naleznete na internetové stránce www.edith-theshow.com.