Představení Edith - vrabčák z předměstí | 17.4.2012 | Praha

 

Představení Edith - vrabčák z předměstí nese podtitul „taneční muzikál“  - v hlavní roli Radka Fišarová, která  všechny písně v tomto muzikálu zpívá francouzky. Muzikál v Divadle Hybernia 17.4.2012 – bude uveden pouze jednou a jeho námět je dostatečně zřejmý. Kdo by neznal slavnou francouzskou šansoniérku s uhrančivým hlasem Edith Piaf a její životní osud, místy sice připomínající účelově vytvořenou legendu, přesto nic neubírající na umělecké velikosti této (postavou a vizáží) tak nenápadné ženy?

Autorem libreta muzikálu, Libor Vaculík. Sám se ujal i režie muzikálu, plného nejen francouzských šansonů z repertoáru Piaf, ale i krásné hudby Petra Maláska a poetických textů Václava Kopty.

Toto představení je v první řadě o tanci a jedinými postavami, které se na jevišti projevují  i „hlasově“ jsou představitelé Edith Piaf a postavy Vypravěče. Radka Fišarová jako Edith je neobyčejně přesvědčivá,  její osobní charisma, síla jejího hlasu a schopnost procítit a prožít každý text, se směle vyrovnává i samotnému originálu. Radka Fišarová dokázala se svou rolí dokonale splynout, role Edith jistě významně ovlivnila i nasměrovala její profesionální dráhu. Velice zajímavé je sdílení  role Edith dvěma představitelkami zároveň - zpěvačkou a tanečnicí. Mnohdy je v ději téměř nepostřehnutelné, kdy dochází k jejich „střídání“ a často až překvapivě náročné taneční  pasáže.

Termín a místo konání:

Divadlo Hybernia, Náměstí Republiky 4, Praha 1; 17.4.2012 19:00

Vstupenky zakoupíte v síti TICKETPRO.

Více informací naleznete na www.hybernia.eu.