Terakotová armáda | 27.11.2010 - 24.4.2011 | Brno

27. listopadu 2010 byla v budově Triniti Office Center u Galerie Vaňkovka V Brně slavnostně zahájena výstava Terakotová armáda Prvního čínského císaře. Původní termín ukončení výstavy (31.3.2011) byl pro velký zájem o několik týdnů odsunut a to do 24.4.2011!

Tato nevšední kulturní expozice Vás zaujme historickou krásou v podobě mnoha desítek skvostných exponátů – zbraní, šperků, předmětů každodenního použití, rituálních objektů, především však terakotových bojovníků - figur různých hodností, od úředníků přes důstojníky, generály, lučištníky či vozataje … Živí mrtví bojovníci, jak jsou často označováni, patří mezi dodnes strhující krásy čínské historie. V současnosti nejdokonalejší repliky terakotové armády budou poprvé představeny v Evropě a to na více než 2000 metrech čtverečních Trinity Office Center v Brně.

Nejpoutavější součástí výstavy bude kromě nespočetných figur také zrekonstruovaný příkop, kde byla armáda v roce 1974 objevena. Stanete se účastníky strhujícího vyprávění, doplněného světelnými a zvukovými efekty.

Vstupenky zakoupíte na místě, na webových stránkách a v obvyklých předprodejích. Předprodej byl ukončen.

 
 

 

Reklama: