Tichý svět v Nákupní galerii Myslbek | 31.1.2012 | Praha

 

V úterý 31. ledna 2012 od 9 do 19 hodin proběhne v Nákupní galerii Myslbek prodej charitativního kalendáře Tichý svět 2012 s fotografiemi známých ženských hereckých osobností, který vznikl u příležitosti slavnostního otevření Tiché kavárny - první pražské kavárny s neslyšící obsluhou. Záštitu nad celým projektem převzala Klára Issová.

Každý v tento den může přijít do Nákupní galerie Myslbek a zakoupením kalendáře v hodnotě 300 Kč přispět na zmírnění bariér mezi slyšícími a neslyšícími v České republice. Zájemci se budou moci také potkat s některými osobnostmi z kalendáře a nechat si jej od nich podepsat. Během dne se zde postupně vystřídají například Klára Issová, Eva Kodešová, Ivana Jirešová nebo Jana Stryková.

Hlavním posláním tohoto kalendáře je upozornit na tichý svět plný překážek, ve kterém žijí neslyšící své životy uprostřed světa slyšících. Výtěžek z kalendáře poputuje na provoz Tiché kavárny, která sídlí nedaleko metra Ládví, na adrese Burešova 12, a ve které obsluhují takřka výhradně neslyšící. Vznik originálních fotografií do kalendáře, který vytvořil Tomáš Beran a Dušan Martinček, podpořilo kromě Kláry Issové i dalších 11 ženských hereckých osobností - Jitka Čvančarová, Kristýna Fuitová, Ivana Jirešová, Eva Kodešová, Jana Krausová, Kristýna Leichtová, Jana Plodková, Linda Rybová, Barbora Seidlová, Jana Stryková a Hana Vágnerová.
 
O realizaci projektu Tichá kavárna se zasloužila společnost 365, o.p.s. ve spolupráci s neziskovou organizací APPN, o. s. (Agentura pro neslyšící). Hlavním cílem otevření této kavárny bylo vytvoření prostoru, který nejen ulehčí profesní začátky neslyšícím absolventům učebních oborů Kuchař – Číšník, ale stane se i místem, kde si budou moci neslyšící objednat ve svém vlastním mateřském jazyce, tedy jazyce znakovém, a kde se budou potkávat nejen neslyšící přátelé nad šálkem dobré kávy.

Termín a místo konání akce:
31.1.2012 9 - 19:00
Nákupní galerie Myslbek
Na Příkopě 19-21,
Ovocný trh 8,
Praha 1