V době Colours of Ostrava se můžete dozvědět, jak se vaří, čepuje i degustuje pivo

 

V době Colours of Ostrava se můžete dozvědět, jak se vaří, čepuje i degustuje pivo.

 

Absolvujte pivovarskou školu Ostravaru.

Nyní je nejvhodnější chvíle na rezervaci termínů na www.ostravar.cz.

Ostrava, 3.7.2012  - Doprovodný program festivalu Colours of Ostrava i letos nabízí  řadu zajímavých možností, jak si v době festivalu zpestřit pobyt v Ostravě. Jednou z nich bude možnost navštívit pivovar Ostravar, který je partnerem festivalu, a dozvědět se vše podstatné o výrobě, čepování či degustaci piva. Stačí, když se na webové stránce pivovaru zaregistrujete a absolvujete exkurzní trasu nebo ještě lépe pivovarskou školu, kterou pro účastníky festivalu i ostatní Ostraváky a návštěvníky města pivovar připravil.  Vést ji bude zkušený obchodní sládek  pivovaru Libor Vávra.  Pivovarská škola i exkurze budou zdarma.

 

Ostravský pivovar má s vařením piva bohaté zkušenosti. Je nejdéle fungujícím pivovarem na území Moravskoslezského kraje a letos slaví již 115 let od svého založení. „Za tu dobu se u nás na postu vrchního sládka vystřídalo celkem 17 mužů, z nichž každý dal výrobě něco a díky tomu můžeme na trh dodávat tak kvalitní piva  ,“ říká manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková.

„Teď z jejich znalostí a zkušeností mohou čerpat zajímavé informace jak návštěvníci festivalu Colours of Ostrava, tak i všichni ostatní, kdo v době festivalu v Ostravě budou.“

 

Ostravar otevře pivovarskou školu na 3 dny, přičemž výuka proběhne přímo v areálu pivovaru na Hornopolní ulici v Ostravě. Délka výukového cyklu je stanovena na 60 minut. Během této doby se studenti dozvědí vše o historii piva, seznámí se se surovinami, ze kterých se pivo vaří, a také s technologiemi výroby a z nich vyplývajícími typy piv. Vedle teoretických informací si účastníci procvičí také praktické dovednosti – naučí se, jak správně čepovat i degustovat pivo.

„Bez toho, aniž byste znali základní pravidla degustace, vlastně objektivně nemůžete posuzovat různé druhy piv. I proto účast v naší škole všem vřele doporučuji,“ vysvětlil obchodní sládek Libor Vávra, který bude ve škole vyučovat. Kapacita pivovarské školy bude činit přibližně 300 studentů. „Žádné školné ani zápisné se u nás neplatí, vše je zdarma,“ dodává s úsměvem  Vávra.

Kromě pivovarské školy nabízí Ostravar v době festivalu také exkurzi pivovarem zakončenou degustací. V jejím průběhu si lidé mohou prohlédnout pivovarskou varnu, která je srdcem každého pivovaru, ležácký sklep a stáčírnu.

„Ve čtvrtek budeme mít otevřeno od 13 do 19hodin, v pátek a v sobotu vždy od 10.00 do 19:00. Pro návštěvníky jsme připravili trasu v délce 90 minut,“ prozradila Zuzana Cieciotková z Ostravaru.

Vzhledem k tomu, že v loňském roce do areálu pivovaru v době Colours zavítala téměř tisícovka návštěvníků, doporučují v Ostravaru provést rezervaci dopředu na webových stránkách www.ostravar.cz/colours/program-v-pivovaru. „Je to velmi jednoduché a praktické, protože se vyhnete frontám a zarezervujete si své místo na konkrétní termí, který vám nejlépe vyhovuje“ řekla závěrem Zuzana Cieciotková z Ostravaru.

Pivovarská škola i exkurze pivovaru jsou určeny osobám starším 18 let.

Absolventi pivovarské školy Ostravaru se také dozví, proč a jak pivo kvasí a zraje.

Více informací o festivalu naleznete zde:

COLOURS OF OSTRAVA | 12. - 15.7.2012 | Ostrava