Křest CD kapely WOCH - Wind Of Change | 11.8.2012 | Ostrava

 

V Ostravě se představí český hudební projekt, který vznikl na severozápadě USA!


Kapela W.O.CH. (Wind of Change) vznikla na severozápadě USA. Právě tato místa byla inspirací pro album, jež bude pokřtěno 11. srpna v Ostravě.

Zakladatel hudebního projektu W. O. CH. a autor alba „Another Phase“ David Ovčačík, pochází z Ostravy, hudbě se věnuje od svých 17 let. Více než tři roky pobýval v USA, kde pokračoval ve své kytarové tvorbě, ale tentokrát v anglickém jazyce. Strávil několik let cestováním, hledáním země nezemě a sebe samého uprostřed prérií a hor. Většinu času trávil v oregonském Portlandu a v Seattlu ve státě Washington, čili na severozápadu USA, a právě zde nacházel inspiraci pro písně.

Album vystihuje cestu člověka, jeho pohled na společnost a chápání dnešního světa. Po návratu do České republiky spolupracoval s mnoha muzikanty rozlišných hudebních stylů.

Skladby z alba Another Phase vznikaly v letech 2006-2011. Jsou zde cítit prvky country music / rock´n´roll / ethno / grunge a písničkářského směru. W.O.CH. hrají ve složení: David Ovčačík (kytara, zpěv), Michal Stulík (baskytara) a Marek Konečný (bicí).

W.O.CH. můžete slyšet společně s britskou kapelou KAVA KAVA v pátek 10. srpna na novojičínském náměstí v rámci Novojičínského léta.

V sobotu 11. srpna od 21.00 bude kapela W.O.CH. křtít své první debutové album v ostravském klubu KLID (ul. Porážková) se spoustou skvělých hostů, kteří na albu spolupracovali či se na něm svým nesmazatelným způsobem podíleli. Písničky z alba si již nyní můžete poslechnout a zhodnotit zde:

https://www.myspace.com/windofchangecz