17. ročník festivalu MUSICART – HIGH VE SLEZSKU 2013 se blíží

Oproti minulým letům avizují pořadatelé malou změnu místa konání.

Akce proběhne opět na katastru obce Háj ve Slezsku, ale tentokrát to bude v prostorách areálu a fotbalového hřiště TJ FK Háj ve Slezsku.

Festival začíná v pátek 23. srpna od 17:00 hod. Ukončení je plánováno na 25.srpna v neděli okolo čtvrté hodiny ranní.

Tento ročník je již čtvrtým , který se bude konat v obci Háj ve Slezsku.

Musicart je vlastně i takovým mini putovním festivalem, protože jeden ročník proběhl i ve městě Bohumín a jeden v Dolním Benešově.

V tomto roce je festival součástí projektu Slezské rozhraní, který obsahuje i další akce v průběhu roku 2013, které organizuje os Na Okraji.

Pro letošní ročník je opět připraven velmi kvalitní program, kdy dramaturgie je jako v minulých letech směřována k menšinovým žánrům, jako je reggae, ska,punk, crossover, world music.

Ozdobou pátečního dne budou zcela jistě pražské formace KURTIZÁNY Z 25.AVENUE a ŠVIHADLO v pátek také vystoupí HABAKUK a NAAMAN – jedny z nejznámějších polských reggae souborů.

Páteční divadelní scénu naplní i ostravské BÍLÉ DIVADLO se svou nejznámější hrou – „Ty jenž lyžuješ“

CHARLIE STRAIGHT otevřou sobotní scénu a po nich budou následovat TOMÁŠ KOČKO A ORCHESTR, plzeňský TLESKAČ, opavský KOFE-IN, polští AKURAT a SKAMPARARAS, divadlo TOM A JEFF a spousty dalších

Dále je součástí festivalu také našlapaný taneční stan s reggae, duby dubstepy, dru m and basovými rytmy, nezávislé kino s projekcí nezávislých filmů, filmy o Tibetu, Hnutí Duha aj.

Svým uším i duši budete moci dát odpočinout v čajovně, různých workshopech či u stánků s tovary rozličnými - náušnice, bižuterie, oblečení, exotická kuchyně apod.

Festivalový oheň bude tradičně zapálen každý festivalový den navečer za doprovodu

ohňových lidiček“ a jejich Fireshow.

Pro všechny vzdálené bude připraveno stanové městečko. Na festival je možno se dopravit vlakem, autobusem, autem, na kole i pěšky. Festival proběhne za každého počasí, a věřme, že deště nás letos minou.

Kompletní info o festivalu naleznete na na: www.musicartfest.cz