Be Twenty - 20th anniversary of Roxy | 15. - 20.10.2012 | Praha

 

V pondělí 15. října vypukne v prostorách ROXY a NoD týden BE TWENTY aneb sedmidenní oslavy 20. narozenin jednoho z nejstarších a nejvýznamnějších tuzemských klubů, který se pro mnohé stal legendou. ROXY oslaví dvacetiny s Boys Noize, One Night Only, Andym C, Charlie Straight a řadou dalších.

Bude to týden, kdy bude každému (znovu) krásných dvacet. Týden plný koncertů, parties, výstav, divadla a performancí. Týden, v jehož rámci se budete moci setkat nejen s legendami úzce spjatými s ROXY, ale také s umělci, kteří se v rámci BE TWENTY představí v ČR úplně poprvé!

Jedna z premiér bude v ROXY na programu hned v pondělí 15. 10., kdy se můžeme po oficiálním zahájení BE TWENTY těšit na výpravnou show německého electro raubíře, DJe a producenta, jenž si říká BOYS NOIZE! Další tuzemské "poprvé", které potěší především příznivce mladých britských kytarovek, je pak v plánu na druhý den BE TWENTY, tedy úterý 16. 10., kdy to v ROXY rozbalí indie rocková pětice ONE NIGHT ONLY, jež má na kontě pecky jako Just for Tonight nebo Say You Don"t Want It.

Středa 17. 10. bude v ROXY pro změnu patřit ceněným domácím kapelám, jimž budou vévodit držitelé tří cen Anděl a miláčci fanynek od Jablůnkova po Aš CHARLIE STRAIGHT, kteří se v ROXY představí s letošní albovou novinkou Someone With a Slow Heartbeat.

 Jak již bylo naznačeno v úvodu, program BE TWENTY však nebude patřit jen těm nejčerstvějším jménům, ale také řadě umělců a muzikantů, kteří mají pro mnoho českých fanoušků statut kultovních a legendárních. Jedním z takovýchto jmen bude v britská dvojka LAYO & BUSHWACKA!, která bude headlinovat pátečnímu večeru. V sobotu 20. 10. to pak bude legendární d"n"b producent ANDY C, jenž se bude o pódium v ROXY dělit mimo jiné s MC GQ a čerstvou akvizicí svého labelu RAM Records, Kanaďanem Rene LaVice. Poslední den BE TWENTY, tedy neděle 21. 10. potom bude patřit další tuzemské koncertní premiéře, kterou si v ROXY tentokrát střihne vysoce ceněný britský muzikant ALEX CLARE, který ve své tvorbě mísí vlivy dubstepu, d"n"b, popu a celé řady dalších žánrů. Program v ROXY navíc každý den doplní také přední domácí DJs, jejichž jména jsou s ROXY neodmyslitelně spjatá. Konkrétně to budou např. DJs TRÁVA, TVYKS, GHONZALES, IM CYBER, 2K & SWEG, ROMAN RAI, FATTY M nebo SMACK a další.

Zapomínat ale samozřejmě nemůžeme ani na program v prostoru NoD, kam bude po celý týden BE TWENTY vstup ZDARMA. Zastoupena zde bude jak tuzemská alternativní hudební scéna (např. KAZETY, KITTCHEN, PRIVATE COLLECTIVE, KAŠPÁREK V ROHLÍKU či společný projekt Dana Bárty, Lenky Dusilové a EN.DRUa ACUO), tak divadlo (TEATR NOVOGO FRONTA nebo DOT 504) a chybět samozřejmě nebude ani prezentace výtvarné scény. Svá díla představí v rámci BE TWENTY mimo jiné mladý výtvarník PATRIK KRIŠŠÁK, ale také již zavedení a s ROXY/NoD úzce propojení konceptuální umělci MICHAL CIMALA, JAKUB NEPRAŠ nebo JIŘÍ DAVID.

To ale není ani zdaleka vše! Program týdne oslav BE TWENTY tímto výčtem zdaleka nekončí a již brzy se můžete těšit na další velmi zajímavá jména. Zůstaňte tedy na příjmu, je na co se těšit!

Místo a termín konání akce:
Roxy, Dlouhá 33, Praha 1
15. - 20.10.2012

Vstupenky na akci zakoupíte v předprodeji v síti TICKETPRO.

Více informací naleznete na www.roxy.cz.