Blíží se festival LESNÍ SLAVNOSTI DIVADLA 2012 v Lesním divadle v Řevnicích (25.8. – 1.9. 2012)

 

Řevnické Lesní divadlo již poosmé ožije závěrem prázdnin divadlem. Začíná divadelní festival Lesní Slavnosti Divadla 2012. Tradičního účastníka, soubor Dejvického divadla, letos opět doplní brněnské Divadlo Husa na provázku. A nebude chybět ani představení (nejen) pro děti, o které se postará Kašpárek v rohlíku.

V sobotu 25. srpna otevře brány Lesního divadla Husa na provázku s představením Lásky jedné plavovlásky – plavovlásky jedné lásky. Ihned po představení bude následovat koncert kapely SEX BEATLES, kde budou zpívat k tanci a poslechu i samotní herci. Celý večer se ponese v duchu let minulých, retro oblečení je vítáno! Druhý festivalový večer bude patřit dalšímu brněnskému představení, a to hře Romeo, Julie a já v režii Jiřího Jelínka. Variace na Shakespearovo slavné drama, kde jednu z hlavních rolí „hraje“ dvacet vysloužilých ledniček.

Po jednodenní přestávce už bude řevnický amfiteátr patřit Dejvickému divadlu. První dva „dejvické“ večery uvedou inscenaci Patrika Marbera Dealer´s Choice v režii Jiřího Pokorného. Pokerová partie, ve které se nehraje ani tak s kartami, jako spíše s lidmi. Diváci se mohou těšit na Ivana Trojana, Davida Novotného, Jaroslava Plesla či Václava Neužila, který za tuto inscenaci obdržel divadelní cenu Thálie 2011 za mimořádný jevištní výkon. Druhým představením Dejvického divadla pro čtvrteční a páteční večer bude hra Ucpanej systém podle knihy a filmu skotského autora Irvina Welshe Acid House. V údajně nejsprostším představení Dejvického divadla herecky excelují Ivan Trojan, Miroslav Krobot, Václav Neužil či Jaroslav Plesl.

Dejvické divadlo je neodmyslitelnou součástí festivalu už od prvního ročníku a je pro nás exkluzivní. A dovolím si říct, že nejen pro nás, což dokazují neustále vyprodaná představení v jejich pražském divadle v Dejvicích a velká poptávka po vstupenkách. Lesní Slavnosti Divadla tak jednou za rok dokáží uspokojit velkou část zájemců“, říká Tereza Erbenová z pořadatelské agentury.

Zakončení festivalu - první zářijové odpoledne připadne Kašpárkovi v rohlíku a jejich populárnímu divadelnímu Kabaretu I. Bláznivé představení Jihočeského divadla, plné veselých písniček, scének, pojančených bláznivin a dobře praštěných postaviček. V představení zazní 6 písniček z prvního CD, je vzájemně propojeno tematickými skeči na téma: Kašpárek nepřijel na koncert, co budeme dělat? Bejbypank a bejbypankáči budou opět v Lesním divadle!

Lesní Slavnosti Divadla v unikátním amfiteátru Lesního divadla budou důstojným zakončením letních kulturních prázdnin. „Představení v Lesním divadle jsou divadelním zážitkem takřka v přírodě. Lesní divadlo má kapacitu přes 600 míst, a jelikož bývají představení vyprodána, vytvoří se zde neopakovatelná atmosféra. Leckdy jsou neplánovanou kulisou i zvuky zvířat a šumění lesa“, přibližuje atmosféru festivalu hlavní produkční festivalu Tereza Erbenová a dodává: „I když jsme za uplynulých sedm ročníků nikdy nemuseli rušit představení kvůli nepřízni počasí, doporučujeme divákům vzít si teplé oblečení, případně pláštěnky.“

Další informace k festivalu naleznete zde:

LESNÍ SLAVNOSTI DIVADLA 2012 | 25.8. – 1.9.2012 | Řevnice

nebo také přímo na webových stránkách www.divadlovlese.cz.