BURČÁKOVÉ SLAVNOSTI | 29.9. - 1.10.2011 | Hustopeče

 

Letošní XVII. Burčákové slavnosti lákají na pestrý program.

Přestože jsme se teprve před chvílí rozloučili s letními prázdninami, organizátoři největší události roku v Hustopečích – Burčákových slavností - mají už o jejich programu  jasno.
 
Hlavním dějištěm oblíbené zábavy bude opět Dukelské náměstí a jeho přilehlé ulice. Po tři dny, od 29. září do 1. října, ožije centrum města středověkou zábavou, kterou pravidelně navštěvují tisíce návštěvníků. Ve středu celého zájmu však bude stát oblíbený mok – burčák. „Ten bude letos bude možné zakoupit téměř ve dvou desítkách mázhauzů,“ prozrazuje Martina Ondrová, která patří k hlavním pořadatelům slavností.

S pátečním zapadajícím sluncem proběhne slavnostní otevření všech vinařských mázhauzů. A za bedlivého dozoru perkmistra města, Horenské rady a Burčákové policie budou i letošní prodejní vzorky důkladně podrobeny zkoušce. Páteční večerní program zpestří také ohňová šou, vystoupení hudebního seskupení s názvem Medicimbal a koncert bigbítové kapely Větry z jihu rozezní sál Kulturního střediska.

V sobotu nebude chybět zasedání recesistického státního útvaru Burčákové unie. Ta se letos rozroste o tři nové členy, a to města Třinec, Skoronice a Lomnice nad Popelkou.

„Program sobotních Burčákových slavností letos doplní mj. vystoupení flašinetáře či akrobati na bambusových chůdách. Z hudebních vystoupení bych zmínila Gnomus se středověkými melodiemi, Mužácký sbor z Němčiček, Cigánski diabli, nebo koncert skupiny Fleret,“ poodhaluje pouze malou část atraktivního programu Martina Ondrová. Novinek a zajímavých vystoupení však bude daleko více.

Ani letos neproběhne zábava pouze na hlavním pódiu. Pestrá nabídka čeká návštěvníky i na nádvoří domu U Synků, nebo ve dvoře Domu služeb Delta.

Více informací naleznete na www.hustopece-city.cz.