Čarodějnice na Bobové dráze | 30.4.2012 | Praha

 

Tradiční oslava na netradičním místě

Tradiční pálení čarodějnic můžete oslavit v pondělí 30. 4. i na Bobové dráze Prosek. Od 15 hodin bude pro děti i jejich rodiče připraven program. Otevřena bude samozřejmě restaurace, bobová dráha i lanový park. Pro malé návštěvníky si dětští animátoři připravili speciální hry a soutěže. Za splněné čarodějnické úkoly čeká na každého odměna, která určitě zasytí.  Večer pak vyvrcholí zapálením slavnostní hranice s čarodějnicí. Připomeňte si i vy tento starý lidový zvyk a společně u hořícího ohně oslavte příchod jara.

 

 

Pálení čarodějnic je neobvyklá, ale velmi oblíbená událost, která má své prameny v dávné historii. Každý nemá možnost strávit prodloužený víkend mimo Prahu, a proto jsme se rozhodli přiblížit atmosféru pálení čarodějnic dětem a dospělým i v hlavním městě. Naše čarodějnice jsou hlavně o programu pro děti, který pro ně pravidelně připravuje tým animátorů a patří mezi hojně navštěvované akce, “ říká Michal Sadil, provozní ředitel Bobové dráhy.

Kromě jízdy na bobové dráze a návštěvy lanového centra si děti mohou během odpoledne vyzkoušet řadu her.  Budou si moci vyrobit vlastní čarodějnické kostýmy, škrabošky, pláště, klobouky a společně vytvoří rej čarodějů a čarodějnic, jaký bobová dráha ještě nezažila. Děti předškolního i školního věku budou plnit čarodějnické úkoly, za které získají návod na výrobu čarodějnického vybavení. Všechny hry jsou zaměřené na kreativitu, pohybovou zdatnost a u těch nejmenších budou zapojeni rodiče nebo babičky a dědečkové.

Za odměnu si malé čarodějnice a čarodějové budou moci pochutnat na buřtu a sami si ho opéct na malém ohni, který bude hořet ještě před zapálením velké hranice s čarodějnicí. Ochutnat mohou návštěvníci také grilované klobásky a další speciality z grilu. Hlavní oheň bude zapálen kolem 19:00 hodiny. Na akci budou připraveny dva velké stany pro případ nepřízně počasí. Posedět u ohně tedy budete moci až do pozdních hodin.

Vstup i parkování na akci je ZDARMA!

Místo a GPS lokalita:

Prosecká 906/34b, Praha 9
GPS: 50°6'51.994"N, 14°29'21.446"E

Více informací o Bobové dráze naleznete zde:

Bobové dráhy | Praha | Bobová dráha Prosek