CESTA KOCOURA MIKEŠE a POHÁDKOVÉ HRUSICE | 26.5.2012 | Hrusice

 

Srdečně zveme děti i dospělé na 8. ročník putování ve stopách kocoura Mikeše. Cestu kocoura Mikeše můžete projít s ranečkem pěkně po svých nebo projet na kole. Netradiční naučná stezka vede z Hrusic do Říčan. Je to vlastně Ladova pohádka o kocourkovi Mikešovi, vyprávěná na jednotlivých panelech v krajině, kterou Mikeš utíkal z domova, když rozbil Ševcovic babičce hrnek se smetanou. Možná budete překvapeni, ale místa, o kterých Lada v pohádce vypráví, skutečně existují ... 

Akce se koná v sobotu 26. května a začíná v 9.30 v Hrusicích, kde na vás čeká den otevřených dveří v Památníku Josefa Lady a výstava modelů vesnických stavení Antonína Jedličky. Po cestě se zdržíte, a mnozí možná i skončí, na Mnichovickém kramaření, které začíná od 11 hodin. Na ty, kteří se vydají dále, čeká cestou řada překvapení.

Celá stezka je dlouhá 20 km. Nabízí však různé možnosti zkrácení a dopravu na jednotlivá místa autobusy Pražské integrované dopravy. Na start v Hrusicích se dostanete nejlépe z nádraží v Mirošovicích. Po trase vlak staví ještě v Mnichovicích, Světicích a samozřejmě v cíli v Říčanech, kde čeká na malé vandrovníky diplom.
 
Akci organizuje Svazek obcí Ladův kraj.

Program akce:

Kulturní program v Hrusicích od 9.30 hod.
Den otevřených dveří v Památníku Josefa Lady
Výstava modelů Antonína Jedličky
Mnichovické kramaření od 11.00 hod.
Překvapení a soutěže na trase
Diplomy pro účastníky pochodu u Infocentra v Říčanech
od 13.00 do 17.00 hod.

Termín a místo konání akce:
sobota 26. května 2012 od 9.30 hod. v Hrusicích

Více informací naleznete na www.laduv-kraj.cz.