ČÍNSKÝ NÁRODNÍ CIRKUS - Hedvábná stezka | 24.3.2012 | Praha

 

Poprvé do České republiky přijede světoznámý ČÍNSKÝ NÁRODNÍ CIRKUS, který oslňuje diváky po celém světě svým neuvěřitelným akrobatickým a artistickým uměním. Zapomeňte na české cirkusy s klauny a cvičenými zvířaty, v tomto programu uvidíte nejlepší artisty a akrobaty z Číny, kteří Vám předvedou bezkonkurenční a neopakovatelnou show, která vychází z více než 2000 let tradice.

Vzpírání, provazochodectví a akrobacie na visutém laně, žonglování a točení talíři, "vnitřní síla" Chi Kung, díky které se artisté stávají imunními vůči čepelím dýk, hadí muži a ženy, stoje na rukou a salta, kouzlení a Chiao Ti, zápasy a simulace zvířecích pohybů v bojových tancích. To jsou základní formy artistického umění, které jsou obsažené v každém představení.

Každý rok Čínský národní cirkus sestavuje nový program, v Praze se představí se zcela novou show s názvem "Hedvábná stezka". Navíc jsou každý rok znovu vybíráni artisté. Všichni musí projít náročným konkurzem, který garantuje, že uvidíte skutečně jen ty nejlepší z nejlepších! Jednotlivá čísla jsou propojena příběhem, se kterým jsou diváci v úvodu a v průběhu představení seznámeni - jedná se tak o celistvou působivou show, která Vás ani na chvíli nenechá vydechnout.

Jejich vystoupení v evropských metropolích vidělo již více než 8 milionů návštěvníků a soubor vždy sklízí bouřlivé neutuchající ovace ve stoje. Je to způsobeno také unikátností projektu, umělci Čínského národního cirkusu nemají po světě žádnou konkurenci a nastavují opravdu vysokou laťku, ke které se zatím nikomu nepodařilo ani přiblížit, natož ji překonat.

Z hlediska počtu vystoupení a prodaných vstupenek je Čínský národní cirkus historicky nejúspěšnější celovečerní artistickou show. Čínská akrobacie má tradici 2 000 let, nejprve patřila k císařské zábavě, kterou postupně císaři dovedli k dokonalosti a již roku 200 př. n. l. vítali své zahraniční hosty těmi nejlepší akrobatickými představeními. Poté se umění rozšířilo i běžný lid a nyní patří k běžné zábavě. Artistické umění si v Číně zachovává tradici dodnes a právě 24.3.2012 můžete v pražském Kongresovém centru spatřit dech beroucí (až šokující) představení, na které dlouho nezapomenete! Kdo neuvidí, neuvěří!

Termín a místo konání: 24.3.2012 od 16:00 a 20:30, Kongresové centrum Praha, tř. 5. Května 65

Vstupenky zakoupíte v síti TICKET-ART (již VYPRODÁNY).

Více informací naleznete na www.cinsky-narodni-cirkus.cz.