Compania Rafaela Carrasco | 9.2.2012 | Praha

 

FLAMENKÍN a agentura A.R.G.O. přivážejí špičkový flamenkový soubor COMPAÑÍA RAFAELA CARRASCO. V české premiéře 9.2.2012, ve 20:00 hod. v Divadle Hybernia v Praze soubor uvede představení "Vamos al tiroteo", které se ve Španělsku stalo kulturní událostí.

RAFAELA CARRASCO patří mezi nejvýznamnější flamenkové tanečnice mladé generace. Je nositelkou mnoha cen za nejlepší moderní flamenkovou choreografii a nejlepší taneční výkon. Vystudovala klasický španělský tanec v uznávané taneční akademii věhlasné tanečnice Matilde Coral v Seville. Vzápětí se stala členkou flamenkového souboru slavného Maria Mayi. Ve 23 letech se představila jako sólistka na jevištích v Madridu v představeních různých choreografů. V roce 2002 založila vlastní taneční soubor a v témže roce získala v Soutěži ve flamenkové choreografii a španělském tanci v Madridu cenu za nejlepší choreografii, nejlepší kompozici a cenu pro vyjímečnou tanečnicii.

COMPAÑÍA RAFAELA CARRASCO Za dobu své existence soubor nastudoval 6 představení. “Vamos al Tiroteo” diváci poprvé shlédli v rámci XV. ročníku flamenkového bienále v Seville v roce 2008, kde získalo nejvyšší ocenění, cenu Giraldillo a zároveň cenu novinářů za nejlepší choreografii. Nejnovější představení souboru “150 grs. de pensamientos” mělo premiéru na Flamenkovém bienále v Seville v roce 2010.

Místo a termín konání:
Divadlo Hybernia, Náměstí Republiky 4, Praha 1
9.2.2012 20:00

Vstupenky zakoupíte v síti TICKETPRO.

Další informace naleznete na www.flamencovpraze.cz a na www.rafaelacarrasco.com.