DANCING DREAM Irish Dance Show | 2.11.2012 | Slaný

 

DANCING DREAM IRISH DANCE SHOW

Přijďte zažít jedinečný večer ve světě pohádkové irské legendy, kterou ve svém představení Dancing Dream Irish Dance Show vypráví prostřednictvím moderního irského tance a stepu známý taneční soubor Rinceoirí.

V napínavém příběhu Dancing Dream o splněném snu, o lásce, o krásné labutí dívce a hrdinovi, kterého na jeho cestě za snem nic nezastaví, uvidíte vynikající stepařské a taneční výkony, spousty originálních choreografií, půvabnou hru na keltskou harfu, desítky tisíc úderů stepek, desítky tisíc výskoků a více než sto kostýmů.

Dancing Dream je velkolepé představení, které vypráví příběh dávné irské legendy o Aengusovi a Caer. „Aengus je irský polobůh lásky, je veselý, rád tančí a flirtuje s dívkami ze svého dvora. Jednoho dne se zamiluje do krásné dívky, kterou spatří ve snu. Tolik po ní touží, že se ji vydá se svými druhy hledat. Na cestě na něj čeká mnoho nástrah a překvapení“, popisuje hlavní roli její představitel Jan Mašek. „Caer není úplně obyčejná dívka. Jejím tajemstvím je zakletí do podoby labutě, a proto není snadné ji získat,“ dodává představitelka této role Marie Dernovšková.

Soubor Rinceoirí je nejstarší a nejúspěšnější v České republice a za svou historii představil choreografie i v takových prostorách jako je Kongresové centrum, Tesla aréna Praha či přeplněné náměstí Trafalgar Square v Londýně při oslavách svátku svatého Patricka. Fascinující souhra téměř dvaceti párů nohou a dokonalý rytmus uchvátily i porotu a diváky jedné z televizních talentových show, Rinceoirí se tak dostali až do finále. Tanečníci jsou úspěšní i na mezinárodních soutěžích v sólových tancích, v týmovém tanci dokonce vyhráli první místo na evropské kvalifikaci na Světový šampionát v irských tancích.

Show byla ve své první verzi s názvem Swan Legend představena v roce 2008 divákům hned dvaceti českých divadel a byla velmi úspěšná – vyprodaná divadla, diváci tleskající ve stoje, několik přídavků na závěr. „Dancing Dream jsme od té doby ještě o hodně vylepšili,  což se podle potlesku diváků vyplatilo,“ říká Sára Slavíčková, nejmladší tanečnice show. Ta nám také prozradila několik zajímavostí ze zákulisí: „Normálně trénujeme čtyřikrát týdně, před vystoupením je navíc generálka s kostýmy. I příprava v divadle je hodně náročná. Každá si musíme připravit make-up a účes, což zhruba hodinu trvá. Připravit kostýmy na správná místa nám pomáhá několik kostymérek, protože čas na přezutí nebo převlečení je v průběhu show často ani ne minutu.“

Místo a termín konání akce:
Městské divadlo, Wilsonova 575, Slaný
2.11.2012 19:00

Vstupenky na akci zakoupíte v předprodeji v síti TICKETPRO.

Více informací naleznete na stránkách pořadatele akce: www.zuzanaproduction.cz.