Den otevřených dveří pivovaru Starobrno | 4.9.2010 | Brno

 

Na sobotu 4. září od 14 hodiny připravuje brněnský pivovar Starobrno den otevřených dveří. V rámci programu plného hudby, zábavy a soutěží se můžete těšit na hudební skupiny MIG 21, All X či Vypsaná fixa nebo na Lenku Dusilovou s kapelou či Děda Mládek Illegal Band. Čekají zde na Vás ovšem také zajímavé atrakce. Zajímavě zní především adrenalinová novinka - Starobrno v oblacích. Na padesátimetrovém jeřábu bude umístěna plošina s kapacitou 22 osob, kde si návštěvníci budou moci vychutnat pivo Starobrno. Vstupenky na plošinu bude možné získat již v předstihu od promotýmů, v restauracích čepujících Starobrno, na stránkách Starobrněnské večerní školy, v soutěžích na rádiu Kiss a především v soutěžích přímo v den otevřených dveří.
 
Změřit síly budete moci nejen v popíjení moravského zlata s přáteli ale také například v páce a v přetahování lanem. Partneři Starobrněnské večerní školy zase nabídnou možnost vyzkoušet si například speciální druh skate boardu – tzv. wave board, nebo řízení kite – velkého řiditelného draka.
 
Dále pak v průběhu celého odpoledne budou probíhat i exkurze. A že má exkurze ve starobrněnském pivovaru co nabídnout. Kromě historie, tradice a procesu vaření piva se návštěvníci seznámí s jednou z nejmodernějších varen v Evropě a jedinou českou stáčecí linkou, na níž se pivo plní do speciálních plastových obalů.
 
Široká nabídka piva bude zahrnovat Starobrno Medium, Tradiční, Ležák, specialitu Baron Trenck, Heineken či nové nealkoholické Fríí. Fajnšmekři se mohou těšit také na novou nefiltrovanou „třináctku“ Starobrno, která je v restauracích k dostání od minulého týdne. Na stáncích se budou čepovat také nealkoholické limonády Zulu. K pivu samozřejmě patří také občerstvení – gulášky, speciální zelňačka, škvarky s čerstvým chlebem a spousta dalších.
 
Již tradičně je vstupné zdarma.
 
Více informací o pivovaru naleznete zde: www.starobrno.cz