Designblok | 1. - 7.10.2012 | Praha

 

Prague Design and Fashion Week

Jedinečná přehlídka českých a zahraničních designérů a značek!

Již po čtrnácté v Praze se představí autorská česká móda, šperk a vybrané zahraniční značky a designéři s originálními projekty, které vznikly speciálně pro Designblok!

Přehlídky budou probíhat hlavně v kostele sv. Šimona a Judy v Dušní ulici. Výstavy pak hlavně v Openstudiu Šporkovský palác v Hybernské 5 a v Superstudiu Clam-Gallasův palác, Husova 20.

Přidejte se k nám a ve výjimečných sálech naleznete prezentace projektů designérských studií a firem z oblasti životního stylu, které do našeho života přinášejí s manufakturní nebo ruční výrobou pocit ojedinělosti a vzácnosti.

Superstudio Clam-Gallasův palác, Husova 20, Praha 1

Otevírací doba:

 Út – So: 10.00 – 21.00

 Ne: 10.00 – 19.00

Vystavovatelé v Superstudiu Clam-Gallasův palác:

Anymade, BROKIS, Brother & Duck, DOMBKOVÁ / INNEX / USSPA, ELTON hodinářská, Hansgrohe CS, Lasvit, LIGNE ROSET, Luxus, POLSTRIN DESIGN, praguekabinet, PRECIOSA LIGHTING, Proč ne?!, Qubus, Restaurace Ambiente, RONY PLESL, SIMPLE , STOCKIST, Studio Pirsc Porcelain, Veuve Clicquot, Volvo Auto Czech, Zrcadlo

Dále si určitě nenecháme ujít prezentaci designérů, designérských studií, škol i vizionářské projekty světových značek, které se představí na Designbloku poprvé samostatně a pod jednou střechou Openstudia nebo-li Laboratoře současného designu. Těšit se můžete na šperky, módu, designérské prototypy, koncepty a vizionářské studie. V prostorách Openstudia naleznete i expozici Designblok Talent Cards představující naděje českého designu.

Openstudio Šporkovský palác, Hybernská 5, Praha 1

Otevírací doba:

 Út – So: 10.00 – 21.00

 Ne: 10.00 – 19.00

Vystavovatelé v Openstudiu Šporkovský palác:

deFORM, Designblok Talent Cards, FOC (Freedom Of Creation), VŠUP - Collaboratory 2012, VŠUP - Design, VŠUP - Design oděvu a obuvi, VŠUP - K.O.V., VŠUP - Keramika a porcelán, VŠUP - Sklo, Vyšší odborná škola oděvního návrhářství v Praze, Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola, Nový Bor, Yedoo, a mnoho dalších.

Součástí přehlídky je tradičně i Fashion week.

Designblogu se zúčastní 43 módních značek. K vidění budou značky jako Hugo Boss, Salvatore Ferragamo, Luis Vuitton. Z domácí tvorby se nemůžeme dočkat přehlídky Denisy Nové a Kláry Nademlýnské, která poprvé představí svou kolekci haute couture.

A ještě jedna dobrá zpráva pro milovníky šperků a všeho lesklého – Swarovski se spojil s českým designérem Jakubem Polankou a z této spolupráce vzešla úžasná kolekce večerních šatů!

To vše a ještě více na Designbloku!

 

Kde? Superstudio Clam-Gallasův palác, Husova 20, Praha 1

Kdy? 1. - 7.10.2012

Za kolik?

Předprodej vstupenek na Designblok a na jednotlivé přehlídky Designblok Fashion Week bude zahájen 1.9. v galerii Křehký (Osadní 35, Praha 8, od pondělí do pátku 9 - 17 hod.).

Od 2.10. lze vstupenky zakoupit na pokladnách:
Superstudio Clam-Gallasův palác, Husova 20 (út - ne, 10 - 21)
Superstudio Kafkův dům, Náměstí Franze Kafky 3 (út - ne, 10 - 21)
Openstudio Šporkovský palác, Hybernská 5 (út - ne, 10 - 21)

Ceník:
 250 Kč pro dospělé
 150 Kč zlevněný vstup
 100 Kč zlevněný vstup pro školy (skupina min.10 osob s pedagogickým dozorem)

 Vstupenka je platná po celý týden konání Designbloku pro opakovaný vstup do obou Superstudií a Openstudia.

 100 Kč vstup na módní přehlídku
 70 Kč vstup na módní přehlídku pro držitele týdenní vstupenky na Designblok

Více informací naleznete na www.designblok.cz.