Divadelní inscenace URAN (Cesty energie, 3. část) | 20 - 21.4.2012 | Bunkr Drnov u Slaného

 

M. Bambušek: Uran - Zakousne se vám to pod kůži.

V prostorách bunkru bývalého velení protivzdušné obrany Československa nedaleko Slaného u obce Drnov se 20.a 21. dubna uskuteční dvě exkluzivní představení divadelní inscenace Miroslava Bambuška a Jana Kačeny - URAN z cyklu CESTY ENERGIE. Inscenace Uran je podobenství o lidské důstojnosti, vizuální divadelní dokument s rysy aktuálního politického divadla. Projekt byl připraven přímo pro prostory drnovského podzemí a od úspěšné premiéry na konci minulého roku bude k vidění poprvé.

Inscenace se zabývá uranem jako sociokulturním prvkem, ale také jako nástrojem a symbolem moci. Vypovídá o počátku těžby u nás pro zbrojní potřeby v SSSR a příběhy bývalých kněží - muklů v uranových koncentrácích. Zabývá se i také současným uvažování o jádru a jeho využitím v dnešním globálním světě.“ přibližuje téma inscenace spoluautor a režisér Miroslav Bambušek a dodává „Zakousne se vám to pod kůži.“

Miroslav Bambušek si za své projekty propojující aktuální témata s nedávnou historií odnesl již několik významných divadelních cen a nominací včetně Ceny Divadelních novin, Pocty festivalu ...příští vlna/next wave.. či Ceny Alfréda Radoka.

Hrají: M. König, J. Kozubková, J. Křivánková, M. Marek, H. Třešňáková, P. Schenker a T. Turek.
Autoři: M. Bambušek a J. Kačena
Režie: M. Bambušek, Výprava: J. Préková, Hudba: J. Kudláč
Cesty energie pořádá Občanské sdružení MEZERY.

Termín a místo konání akce:
20 - 21.4.2012 v 19:00  •  Bunkr Drnov u Slaného

GPS: 50.227551409, 14.153952599
 

Teplota v Bunkru Drnov je cca 12°C. Bunkr Drnov je jeden z největších podzemních armádních bunkrů na území ČR. V budoucnu zde bude expozice muzea studené války.

Vstupenky zakoupíte přes www.smsticket.cz.

Rezervaci vstupenky získáte velmi jednoduše zasláním SMS s textemTICKET URAN20 pro termín představení 20. dubna nebo TICKET URAN21 pro termín představení 21. dubna na číslo 9020050. Cena SMS TICKETu: 50,-Kč Doplatek na místě je pak: 200,-Kč / 100,-Kč – studenti.

Představení začínají v  19:00. Navíc v pátek 20.4.2012 pořadatel nabízí možnost využít společné dopravy autobusem z Prahy přímo na místo a zpět.

Další informace naleznete na www.cestyenergie.cz.