EGYPTSKÉ MUMIE | 5.5. – 30.9.2011 | Praha

 

Národní muzeum si Vás dovoluje pozvat na výstavu poodhalující záhady starověkých mumií. Tato zajímavá výstava, probíhající v Náprstkově muzeu, si klade za cíl představit předběžné výsledky společného projektu Národního muzea a Diagnostického centra Mediscan, člena Euromedic Group, které se zaměřuje na multidisciplinární výzkum staroegyptských mumií.

Tento výzkum probíhá od roku 2009 a je především zaměřen na vyšetřování lidských a zvířecích mumií ze sbírek Náprstkova muzea pomocí výpočetní tomografie. Tematicky tato výstava navazuje na výstavu „Staroegyptské mumie“, která byla v Náprstkově muzeu otevřena přesně před čtyřiceti lety.

Ve třech výstavních sálech jsou vedle kompletních mumifikovaných lidských těl sedmi dospělých jedinců a jednoho dítěte vystaveny také jejich rakve, doplněné o příklady pohřebních výbav. Samostatná část se věnuje kultu posvátných zvířat a mumifikovaným zvířatům.

Doprovodné akce

Zajímá Vás návod na přípravu mumie, staroegyptské hieroglyfy nebo výzkum egyptských mumií v ČR? Chtěli byste se zúčastnit komentované prohlídky, nebo s dětmi navštívit tematickou výtvarnou dílnu?

K výstavě je připraven bohatý doprovodný program. Během školního roku je připraven speciální doprovodný program pro školy na objednávku. Součástí doprovodného programu jsou komentované prohlídky a výtvarné dílny. K výstavě byly rovněž vydané pracovní listy, a to pro I. stupeň základních škol, II. stupeň základních škol a pro střední školy.

Místo konání: Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur, Betlémské nám. 1, Praha 1.

Bližší informace ohledně vstupného do Náprstkova muzea, otevírací dobu atd. naleznete na stránkách www.nm.cz.

 

 

Reklama: