EXPEDICE KRAJEM ANDRÉ 2011 | 25.6.2011 | Hustopeče

 

Obce na nové rozšířené trase cykostezky KRAJEM ANDRÉ - Hustopeče, Starovičky, Velké Pavlovice, Bořetice, Vrbice, Kobylí, Němčičky, Horní Bojanovice a Kurdějov zvou všechny příznivce pohodové, vinné cykloturistiky na již VI. ročník EXPEDICE KRAJEM ANDRÉ 2011 a to v sobotu 25. června 2011. Začátek cyklovýletu je naplánován od 9.00 do 12.00 hod. Startovacím místem je kemp Formanka v Hustopečích.

Délka cyklovýletu je 40 km a méně zdatní cyklisté či rodiny s dětmi budou mít možnost kratších okruhů (podrobné informace obdrží účastníci akce po zakoupení startovacího balíčku).

Srdečně vítáni budete na razítkovacích místech v Hustopečích, Starovičkách, Velkých Pavlovicích, Bořeticích, Vrbici, Kobylí, Němčičkách, Horních Bojanovicích a Kurdějově.

Akce bude ukončena opět v kempu Formanka v Hustopečích, kde všichni úspěšní členové expedice obdrží oproti řádně vyplněnému razítkovacímu průkazu pěknou cenu a pamětní list.

Expedice byla pojmenována po odrůdě vína, která má původ ve Velkých Pavlovicích a vznikla křížením Frankovky a Svatovavřineckého.

Během celého dne budou otevřeny ve všech obcích vinné sklípky nabízející ochutnávky místních vín. Rozhlédnout se do krajiny můžete z dřevěné vyhlídky ve Starovičkách, z rozhledny Slunečná ve Velkých Pavlovicích, z Kraví hory v Bořeticích, z vyhlídkového místa Na Stráži ve Vrbici a také z vyhlídky U Větřáka, s kapličkou Sv. Antonína Paduánského v Němčičkách.

Loňský ročník se těšil rekordní návštěvnosti přibližně 900 učastníků, ať už registrovaných či neregistrovaných.

Startovné – dospělí 150,- Kč, děti 70,- Kč

Více informací naleznete na www.velke-pavlovice.cz.

Reklama: