Festival CYKLOCESTOVÁNÍ | 12. - 13.11.2011 | Brno

 

Festival CYKLOCESTOVÁNÍ opět v Brně na veletrhu Bike Brno / Sportlife ve dnech 12. - 13.11.2011!

I letos se v rámci prestižních sportovních veletrhů na brněnském výstavišti uskuteční oblíbený a úspěšný festival Cyklocestování, jehož hosté-promítající nás zavedou do všech koutů světa a společně s nimi budeme putovat v sedle kola, poznávat svět a cestovat.

Největším lákadlem 13. Cyklocestování je bezesporu projekce světoznámých cyklocestovatelů z Francie manželů Hervéových, kteří 14 let cestovali po světě na kole. Při expedici se jim dokonce narodila dcerka, s níž cestovali až do doby, kdy musela do školy. Nenechte si tuto zcela ojedinělou projekci ujít, která je mimo jiné premiérou ve střední Evropě.

Opomenout nesmíme projekci z jedinečné a dobrodružné  cyklocesty černou Afrikou od Jirky Boška a Terez Šírové či premiérové promítání druhé části diashow o půlročním cykloputování Renči a Martina Stillerových Amerikou.

Sobota 12.11.2011
10:00 – Josef Honz - „Pico Veleta – nejvyšší silnice v Evropě“
11:15 – Terka Šírová & Jirka Bošek – „Pruhovaná Uganda“ PREMIÉRA

12:45 – SPECIÁL - Francoise & Claude Hervé - „14 let na kole kolem světa“ PREMIÉRA

15:00 – Renáta & Martin Stillerovi – „Amerikou na kole 2 – přírodou USA“  PREMIÉRA
16:45  –Slávka Chrpová - „S hvězdáři pod polynéskou oblohou – EbiTahicykl“ PREMIÉRA

Neděle 13.11.2011
10:30 – Petr Srp – „V sedle napříč kamennou pouští (Izrael)”“
12:00 – Monika & Jirka Vackovi – „Japonsko – do Tokia pod stan“ PREMIÉRA
13:45 – Martina  & Miloš Poživilovi – „Z Písku přes poušť až k moři aneb To je dost, žes´nás taky vyvez´, táto!
15:00 – Honza Vlasák – „Šrí Lanka“

Podrobnější informace naleznete na: www.cyklocestovani.cz.

Krátký report z Festivalu Cyklocestování Brno 2011

O víkendu 12. - 13.11.2011 se v Brně konal festival Cyklocestování, který je již po několik let tradičním doprovodným programem mezinárodního cyklistického veletrhu Sportlife/Bike Brno. Rekordní účast 600 návštěvníků překvapila nejen promítající, ale i samotné organizátory.

Právě během projekce hlavích hostů, manželů Hervéových z Francie, praskal sál ve švech, že organizátoři měli problém sehnat dostatek židlí pro všechny zájemce. Jedinečné vyprávění a velmi živá diskuze zanechaly na každém obrovský dojem a spoustu inspirace. Francoise a Claudie Hervéovi předvedli nejen to, že během 14 let ujeli kolem světa na kle spoustu kilometrů, ale přesvědčili také diváky o kráse cyklocestování, jejich velké osobní lidskosti a ukázali ochotu kamarádit se s kýmkoli a kdekoli na světě, ať má náboženské vyznání či politické přesvědčení jakékoli.

Svérázné a živé vyprávění z před pár týdny dokončené africké cykloexpedice předvedli Jirka Bošek a Terka Šírová a zasloužili si tak druhou největší účast na festivalu. Renča a Martin Stillerovi, i přes sestavení projekce o Americe na poslední chvíli, zaujali a pobavili diváky vyprávěním plným zážitků. Sobotní odpoledne poté vygradovalo vystoupením Slávky Chrpové, která si kromě projekce připravila nečekané překvapení – polynéský tanec v lokálním oděvu. Hlavně páni neskrývali nadšení!

Brněnské Cyklocestování tedy uzavřelo cyklocestovatelské trio 2011 a další Cyklocestování je tak připraveno až na příští rok 2012, které se uskuteční ve Frýdku-Místku 25. - 26.2.2012 a v Hradci Králové 3. - 4.3.2012. Více informací naleznete na: www.cyklocestovani.cz.