FESTIVAL OTEVŘENÝCH SKLEPŮ - SVATÝ MARTIN NA HUSTOPEČSKU | 17. - 18.11.2012 | Hustopečsko

 

Přijeďte objevit Hustopečsko,

někdejší centrum vinařství na Moravě, které znovu obnovuje svoji bývalou slávu. Týden po Svatém Martinovi vám nabídnou mladá vína ročníku 2012 i skvělá vína z předešlého roku tak známá vinařství, jakými jsou Vinařství Michlovský, Réva Rakvice nebo Vinařství Pod Kapličkou a desítky dalších sklepů středních i malých vinařů. S festivalem poprvé ochutnáme zdejší Veltlínské zelené, Ryzlink Vlašský a Modrý Portugal, vína ověnčená mnoha cenami z domácích i zahraničních soutěží vín.

Víno a jedinečné zážitky ve sklepech jižní Moravy - otevře se vám 32 vinných sklepů v Hustopečích, Starovicích, Rakvicích a Zaječí - vinaři nabídnou k degustaci 300 svých nejlepších vín - užijete si některé z doprovodných kulturních a kulinářských akcí - dozvíte se, jak se víno vyrábí, jak víno správně koštovat a pít - ochutnáte mladá vína nového ročníku - doplníte svou domácí vinotéku.

Výběr nejatraktivnějších zážitků vám usnadní festivalový průvodce s informacemi o obcích, vinařích i akcích a o bezproblémové přesuny mezi jednotlivými akcemi se postará festivalová kyvadlová doprava.
 
S dvoudenní vstupenkou získáte degustační skleničku s logem festivalu, tašku se startovacím balíčkem a Festivalového průvodce s programem, profily zapojených vinařů i orientačními plánky obcí.

Podzimní festival začíná oficiálně v sobotu 17. listopadu, sklepy se otevřou od 10:00 do 21:00. V neděli pak pokračuje od 10.00 do 15.00, po oba dva dny s možností nákupu vín. V programu festivalu opět nebude chybět delikátní gurmetské menu s místními víny, servírované nejlepšími kuchaři v místních restauracích i přímo ve sklepech.

Nedílnou součástí festivalu je bohatý doprovodný program. Těšit se můžete na koncerty cimbálových kapel, jazzových souborů, pořady o víně, prohlídky sklepů a sklepních uliček a v nabídce budou i speciální gourmetská menu, díky kterým proniknete do tajů snoubení jídla a vína. Jednotlivé chody doprovodí degustační vzorky vín z místní produkce.

Doprovodný program včas zveřejníme!

Co Vás čeká?
 
- navštívíte desítky vinařství, malých vinařů a jejich sklepy
- užijete si bohatý kulturní program, hudební vstoupení a místní folklór
- poznáte taje snoubení jídla s vínem a pro dámy bude připraven tradiční pořad Ženy a víno

Co získáte?

- volný vstup do všech festivalových sklepů
- bezplatnou degustaci téměř dvou set vzorků
- startovní balíček se stylovou taškou, skleničkou a katalogem
- kupon na nákup vín v hodnotě 200,-
- slevy na nákup vín v partnerských vinotékách
- možnost využití kyvadlové dopravy zdarma

Termín a místo konání festivalu:
17. a 18. listopadu 2012
Hustopeče, Rakvice, Zaječí, Kurdějov, Starovičky

Autobusová doprava bude jezdit mezi festivalovými obcemi a bude pro návštěvníky festivalu jako vždy zdarma.

Vstupenky na akci budou k dispozici v předprodeji v e-shopu Nadace Partnerství, na internetovém serveru Pampeliška.cz a v síti TICKETSTREAM.
 
CENA VSTUPENKY:
V předprodeji 890,-, 990,-Kč na místě (prodej bude probíhat ve dnech konání festivalu na registračním místě v Hustopečích).

Více informací naleznete na www.otevrenesklepy.cz.