Hip Hop Kemp 2012 a jeho line up, část 12. – A

 

 

Ále. 3 měsíce každej tejden nový jména a anabáze jménem lineup Hip Hop Kempu 2012 stále nebýt u konce? Ale ale. A už je to tak.

                AMO & Band – jestli si někdo mohl lajsnout nazvat své nové album Positive a neznít u toho jako „nasíluhipík“, jsou to právě AMO z Blavy. Naopak, je to asi nejvýstižnější způsob, jak jejich sluncem prozářený groove a příchutí jamajského rapu lízlý rap nazvat. S živou kapelou navíc jejich positive vibe chytil neuvěřitelný koule, koule jak Král Kong nebo Jr.Gong a myslím, že co se domácí části lineupu týče, máme tady pozitivně černého koně.

 

 

                Aphroe + DJ Mirko Machine – těžký váhy na scéně. Aphroe si na majku obhajuje svoje od ranných devadesátek, kdy fungoval v partě RAG. Královský rrrap - kdo nemá err, to je amatérr, poctivě německý jak šnuptychl. S uchu lahodícími názvy písní jako “Kopf Stein Pflaster“. S výbornou lyrikou, o jejíž hloubce si většina z nás může jen číst. Když se zralý třicátník Aphroe postavil na nohy sólo kariéry, zkoušet klišé, kterým se vyhýbal celou kariéru, byla blbost. Přišel s deskou, inspirovanou tím, co je jeho srdci nejblíže, pojmenoval jí jednoduše 90 a vzdal tak hold všem svým rapovým hrdinům devadesátých let, na kterých vyrostl. Zmáknul to se ctí a bez zbytečného patosu. Jako bonus se dal dokupy s legendou kol z oceli z největších jménem DJ Mirko Machine, co skrečuje lisovaný asfalt jak pán od léta páně 88. Desky lidí jako MC Rene, Stieber Twins, Spax, Der Lange, Klasse von 95, Sleepwalker, Grand Agent, Marius No.1, DJ Stylewarz nebo Dendemann by mohly vyprávět, jak pocítili, jaký že to škrábání potřebovali jak prase. Dohromady zaděláno na pořádnej průser.

 

 

                Alien Dee – beatbox a Hip Hop Kemp – to jde dohromady už roky. Vlastně od samýho začátku. Beatburger Band, Blady Kris, Killa Kela, Faith SFX, Eklips, Mazen SFX… Do mikrofonu tu býbo prskali týpci od Prahy přes Polsko a Německo po Anglii nebo Francii. Mistři prskaného beatu. Nejlepší v oboru. A teď na tuhle tradici naváže „humanoidní beatboxový muzikant“ osobně - Alien Dee. Taliánskej střelec jak ze spaghetti westernu. A že se máte na co těšit? Tak tomu vrrr.

                Co nám zbývá na příště? P, K, L, Fň, je toho relativní kvanta, jak matra na blunta. Vidíme se za tejden a řeknem si další.

Více informací o festivalu naleznete zde:

HIP HOP KEMP 2012 | 16. - 18.8.2012 | Hradec Králové