Hip Hop Kemp 2012 a jeho line up, část 13. – P

 

 

Hip Hop Kemp má p, p, p, p… Máme pro vás to nejlepší, co můžete dostat. Minimálně pokud jde o CZ rap, skrývají se největší trumfy pod písmenem P, na které dochází právě dnes. Můžem se o to klidně přít, ale nakonec se asi stejně shodnem, ne? Čím to měřit? Roky na scéně? Zásadní desky? Jejich prodej? Recenze? Posluchačský záběr? Koncerty a zájem o ně? Hudební ceny? Texty? Muzika? Posouvání laťky? Hlídání klasiky? Progres…? Prostě je to tak, že aktuálně i historicky patří Prago a PSH tam, kde jsou. Můžem tomu říkat třeba piedestal.

Prago Union + Livě Band – před dvěma lety vstal Katův projekt z popela jak fénix a od té doby už nikam nešel, ani znovu popelem nelehl. Naopak, stihl toho za tu dobu poměrně dost. Vydat dvě desky – Dezorient Express a V barvách. Trhnout pár srandovních rekordů z kategorie hitparádově prodejních. Postavit na hlavu všechny teorie o tom, jak má znít a vypadat úspěšná kapela. Nechat padnout brady recenzentů. Objet více jak 200 koncertů pro více jak 150.000 lidí, včetně všech nejzásadnějších festivalů v Čechách i na Slovensku – i těch daleko za hranicí hiphopu. Stát se „bezzubým básníkem“ a fenoménem bez skandálu a randálu. Vyprodat dvakrát po sobě Lucerna Music Bar. Svým pojetím hraní se živou kapelou udělat vlnu a inspirovat další party… Vyletět ke hvězdám a přitom zůstat nohama na zemi.

PSH – 3 členové – Orion, Vladimir 518, DJ Mike Trafik. 3 alba – Reperoár, Rap ‘N Roll, Epilog. Co kus, to pojem. Jejich nedávné veleúspěšné společné turné s Monkey Business dokazuje, že má tahle parta ještě pořád co říct. Mají chuť se pohnout dopředu, vymýšlet nový věci a překonávat sama sebe i v situaci, kdy by si mohli lehnout na záda a počítat úspěchy, protože už dokázali asi všechno, co se tu dalo. Nových výzev se nebojí, naopak je sami dál hledají. A něco extra pro vás určitě najdou i pro svůj koncert na Hip Hop Kempu 2012.

Další runda za námi, kolik nám jich ještě zbývá? Uvidíme, minimálně dva ještě určitě. Není to slabý? Aktuálně tu je 35 jmen z celýho světa na festivalu v Čechách. Ne, to není slabý. K tomu warm up a hangáry. Ne, to není slabý. Podle CNN je Kemp jedním z padesáti nejlepších festivalů na světě! Ne, to není slabý, to je kurva to nejlepší, co tu můžeš dostat… A příští pátek dostaneš zase víc.

Více informací o festivalu naleznete zde:

HIP HOP KEMP 2012 | 16. - 18.8.2012 | Hradec Králové