Hip Hop Kemp 2013 – ONE BLOOD HIP HOP KEMP

Hip Hop Kemp

není jen festival s atmosférou. Je to festival s kulturou. Je to festival, který se snaží neustále vymýšlet něco nového a vozit do České republiky zajímavá jména ze zemí z celého světa. Nejinak tomu bude i letos. Po dvou týdnech masivních nášlapů představujeme pátek exotiky.

 

Rappera Burney z Ugandy zavála na Hip Hop Kemp skutečnost, že nehledě na svůj původ a vzdálenost patří Burney mezi jedny z neskutečně talentovaných MCs, kteří na Kempu prostě chybět nesmí. Aby té exotiky nebylo málo, kromě Burneyho přijedou na HHK reprezentovat svoji zem také zástupci Kolumbie, konkrétně kapela Delirium Tremenz z Bogoty složená ze tří členů (MorfeeQuinz, XarXup-pleX a The Beat Soldier). Dva MCs a producent o sobě tvrdí, že trpí silnými syndromy deliria, pokud zrovna neskládají hudbu. Na Kolumbii žádná novinka. Novinkou ale je, že tahle kapela vás nakopne jak kolumbijské COCO.

Paluch a Kali. Exotika z Polska. Reprezentanti steet rapu. Reputace jak hovado. Poláci vědí, proč jezdí na Kemp. Po vydání dvou sólových alb v roce 2012, se Paluch a Kali rozhodli, že spojí síly a vydají album „Milion Dróg do Śmierci”, které spojilo dvě věci tak populární a líbivé pro současný hip-hop – elektro a rap. Exotický je to v tom, že je to nový. Kapel tohoto ražení je v Polsku pomálu, takže si vemte program, udělejte si černý puntík a nařiďte budíček.

No a trochu česko-slovenské exotiky nakonec, ne? GrammoRokkaz ze Slovenska je na Hip Hop Kempu docela zaběhlý a skloňovaný pojem. Když v hangáru dva roky zpátky rozjeli svůj setík někdy ve dvě ráno, hangár málem práskl ve švech. Upřímně, jedno z česko-slovenských překvapení festivalu. Říkal to každý, kdo měl možnost ten koncert vidět. Loni to kluci vytáhli na hlavní stage a teď se část kapely vrací na místo činu. Konkrétně Separ, Decko, Tono S. & DJ Miko to přijedou mastit s novými sólovkami, novými peckami a novými příběhy, které ještě na tomto festivale nebyly odvyprávěny.

Last but not least. Rapper, jenž českou rapovou exotikou spojován snad nejvíc. Muž mnoha jmen. Rapper mnoha altereg. Člověk, který v loňském roce vystoupil na Hip Hop Kempu po deseti letech a letos se tam rozhodl vrátit s novým albem. James Cole. Phat. Kapitán Láska. John Vegabomb. Všechno se smí. Tento člověk už má na kontě tolik, že by se dal považovat za jednu z ikon českého hip-hopu. Přesto s každým novým projektem vnese James do českého zasmrádnutého prostředí něco nového. Něco, co se musí odpoutávat ode všech zaběhlých norem, jak se v Česku dělá rap. A Cole ho udělat umí.

Pokud chcete vědět, co si pro vás ještě chystáme v zákulisí a co a z jakých zemí jsme schopni kapely dovézt, sledujte  www.hiphopkemp.cz  a příští pátek čus. ONE BLOOD

James Cole /CZ/

Paluch + Kali /PL/

Separ, Decko, Tono S. & DJ Miko (GramoRokkaz) /SK/

DeriliumTremenz /CO/ + Pyranja /D/

Burney MC /UG/

Festival Hip Hop Kemp 2013 | 22. - 24.8.2013 | Hradec Králové