Hip Hop Kemp 2013 – vzhůru do podzemí

Spousta věcí je nenávratně pryč. Zmizela nějaká ta žabomyší válka. Ztratila se potřeba řešit, lepit nálepky a kreslit hranice mezi komercí a undergroundem. Snad už není tak důležitý ani “nový” nebo “starý”, ale “dobrý” nebo “špatný” a “zábavný” nebo “nuda”. My se i tak do toho podzemí ale dneska ponoříme.

A kohopak to tu nenajdeme. Panečku jako první jsou tu hnedle vedoucí. Lords Of The Underground? Pánové osobně. Nejsou už trochu v letech? Jsou. V nejlepších. A navíc, klasika nerezaví. Žádnej plast, ani hliník nebo fejková metalíza. Poctivej nerez přímo z New Jersey. “Chief Rocka”, “Psycho”, “Tic Toc”, “Here Come The Lords”, “Funky Child”… Né nadarmo je tahle parta masterpiece, kterýmu dělal bubny sám Marley Marl. Boom shackalacka, there comes the Chief Rocka number 1.

Na koho si tu posvítíme dál?... Fuj, to sem se lek. Zas ten v masce. A zbytek tý povedený partičky, co šňupou modrou skalici a ve sklepě vedou hrátky s jednu slečnou, vhodné jen do vysílání s hvězdičkou. Říkaj si Sodoma Gomora a s poctivostí spalovače mrtvol tady už léta surově šéfujou horror coreu. S fachou jim tentokrát bodnou i kumpáni z Terror Crew a všichni příznivci pikantních oplzlostí dostanou to svoje. Jak by pravil klasik žánru: plný kýbl sraček.

Další? Ten by potřeboval holení. Torula aka Tony Pach aka kápo z původní sestavy Turbo Boost Raiders z Trnavy? Ten snad připomíná jen RA The Rugged Mana z doby “Till My Heart Stops”. Po laně mezi genialitou a šílenstvím nekráčí. Ani po něm netančí. Občas o něj zakopne a nikdy není úplně jasné, kam padne tentokrát. No kam? Na Kemp, konečně.

A závěr? Naléhavej hlas hlásí týpky z Lipska Hiob & Morlockk Dilemma. Trochu drsný, ne? Jo. Drsný jak večer bez večerníčku. Takže hodně drsný. Napínavý jak pan tětiva. Takže hodně napínavý. Důvtipný jak detektiv Štika. Takže hodně důvtipný. Takový už oni jsou.

Tak to jsou pro dnešek “oni”. Ať už jste se chodili se slzou v oku dívat do skříně na begoury, šátek na uklízečku a pár poctivejch Timberlandů, triko s lebzou nebo si jen tak lámat hlavu, jak mohla znít nevydaná Turbo Boost klasika… Osušte oko, nalaďte ucho, hoďte se do gala a vidíme se na Kempu. No ale klidně ještě tejden váhejte, ještě pro vás něco v rukávu máme. Buřt.

Festival Hip Hop Kemp 2013 | 22. - 24.8.2013 | Hradec Králové