Hollywood Night | 9.9.2010 | Liberec

 

V letošním roce oslaví Tipsport arena pět let své existence. Od roku 2005, kdy byla liberecká multifunkční hala slavnostně otevřena, hostila ve svých útrobách nespočet sportovních, kulturních i společenských akcí. Již pět let je Tipsport arena místem, kam se lidé chodí bavit. Při příležitosti tohoto výročí se 9. září 2010 představí v Tipsport areně Český národní symfonický orchestr s unikátním projektem Hollywood Night. Záštitu nad touto akcí převzal primátor města Liberce - Ing. Jiří Kittner.
 
Hollywood Night v podání Českého národního symfonického orchestru (ČNSO) je název pro představení světoznámého hudebního tělesa, které zahraje v několika blocích ty nejznámější filmové hity. Napsat dobrou filmovou hudbu znamená pro autory oříšek a její hodnotu prověří pouze čas. Některé z těch, které prošly tímto náročným sítem kvality, si teď můžeme připomenout v unikátním živém nastudování. Jsou natolik nosné, že dovedou existovat na koncertních pódiích samy o sobě bez obrazové složky. Dramaturgie vsadila na skutečná esa filmové hudby v kontrapunktu s režijním géniem. Koncert bude svým charakterem zaměřen nejen na klasického posluchače vážné hudby, ale zároveň nabízí zážitek i mladším divákům znajícím současné filmové hity.
 
Těšit se tak můžete na melodie z dnes již klasických filmů i na hudbu z nových snímků. Během večera mimo jiné zazní:
hudba z filmů Star Wars; Tanec s vlky; Indiana Jones; Piráti z Karibiku; Schindlerův seznam; James Bond; Mission: Impossible; Hodný, zlý a ošklivý; Poklad na stříbrném jezeře; Sedm statečných či výběr písní od legendy české filmové hudby, skladatele Karla Svobody (Kdepak ty ptáčku hnízdo máš, Včelka Mája, Do věží nebo Což takhle dát si špenát).
 
Zahájení akce od 19.30 hod.
 
Místo konání: Tipsport arena, Jeronýmova 570/22, Liberec 7
 
Více informací o akci a vstupenkách naleznete zde: https://www.cnso.cz a www.tipsportarena.cz.