Hromadné vypouštění thajských lampionů | 24.9.2010 | Brno

 
Od posledního hromadného vypouštění thajských létajících lampionů přání, pořádaného tradičně na Kraví Hoře v Brně, uplynuly již všechny letní dny. V pátek dne 24.9.2010 máte tak další příležitost zůčastnit se této romantické akce, s oblohou osvětlenou různobarevnými lampiony.
 
Prodej lampionů bude zajištěn na místě již od 20:30, hromadné vypouštění bude následovat kolem 21:30. Vypouštění proběhne jako vždy v prostoru mezi konečnou tramvaje číslo 4 (nám. Míru) a hvězdárnou. Vypouštění se koná pouze za pěkného počasí. Pokud tedy bude deštivo nebo příliš větrno, pak akce proběhne v náhradním termínu a to 1.10.2010. Akce je ozvučena a pro děti je připraven doprovodný program.
 
Lampiony přání, pocházející ze severního Thajska, přinášejí podle tradice bohatství, štěstí, mír v duši a mají prý také moc splnit tajná přání tomu, kdo je vypouští. V Thajsku se tyto lampiony vypouští již po staletí a to jak při ceremoniích, slavnostech, rodinných oslavách či jiných významných přiležitostech. Vyražte na romantickou procházku na Kraví horu a něco si přejte ;-)
 
Více informací naleznete na: www.thajskelampiony.cz.