IX. Dobřichovické vinařské slavnosti | 27.8.2011 | Dobřichovice

 

Opět po roce přijměte pozvánku na Zámek Rytířského řádu křížovníků s červenou hvězdou v Dobřichovicích, kde se v sobotu 27. srpna 2011 přesně v 11:00 otevřou brány Dobřichovického zámku a zahájeny budou již tradiční IX. Dobřichovické vinařské slavnosti.

V průběhu minulého ročníku navštívilo zámek v Dobřichovicích přes 4000 znalců a milovníků vína, převážně z Prahy a okolí. Dobřichovické vinařské slavnosti 2011 se budou konat opět za podpory města Dobřichovice, Českého archivu vín, sponzorů a mediálních partnerů.

Celý areál Dobřichovického zámku (hlavní nádvoří, Křížovnické náměstí, nádvoří před kaplí sv. Judy Tadeáše i  zámecký park u sv. Václava) bude zaslíben vínu. Prezentační stánky jednotlivých vinařství budou opět nabízet k ochutnání i koupi své produkty. Hlavní cíl celé akce je vyjádřen jednoduchou výzvou „Poznej svého vinaře!“. Letos budou opět vydány i festivalové noviny „Rok vinaře 2011“, kde budou zveřejněny kompletní výsledky soutěže Vinař Roku 2011, seznam vystavovatelů a další zajímavosti z oboru vína a gastronomie.

V průběhu dne navštíví početnou vinařskou obec, také sám císař a král Karel IV (Vladimír Čech) s družinou, pochválí vinaře za odvedenou práci a osobně každému z nich popřeje mnoho úspěchů v jejich další činnosti… Na dvou nezávislých podiích pak v průběhu dne vystoupí cimbálová kapela MEDICIMBÁL z Vrbice, Dixieland „Brass Band“ na večer pak vystoupí první cikánská kapela „Le Chavendar“.

Dobřichovické vinařské slavnosti jsou také jedním z vyvrcholení národní soutěže vín „Vinař roku 2011“. Křišťálový pohár ze skláren Moser, předá jeho novému držiteli sám Král Karel IV.

PROGRAM:

CELÝ ZÁMECKÝ AREÁL od 11:00 – ochutnávky vín přímo s vinaři
U ŘEKY – zábavný park pro děti i dospělé, U KOSTELA – malá divadelní scéna pro děti
OD 11:00 NÁDVOŘÍ ZÁMKU – cimbálová skupina MEDICIMBAL
OD 14:00 KŘIŽOVNICKÉ NÁMĚSTÍ – kapela BRASS BAND
14:00 U KOSTELA – kejklíř PET – Petr Teimer, hry z dílny Pepína Kašpara, kde si děti mohou vysoutěžit sladkou odměnu
14:30 U KOSTELA – Divadélko Špuntík s pohádkou „Edík a Tedík v pohádkách“
15:00 NÁDVOŘÍ ZÁMKU – skupina TŘEHUSK
15:30 U KOSTELA – hrátky kejklíře PET – Petra Teimera a divadelní dílna pro děti
16:00 KŘIŽOVNICKÉ NÁMĚSTÍ – vystoupení šermířské skupiny ALOTRIUM
16:30 NÁDVOŘÍ ZÁMKU – skupina TŘEHUSK
16:30 U KOSTELA – kejklíř PET Petr Teimer
17:00 U KOSTELA – divadlo Studna a pohádka „Zakletá princezna“
18:00 NÁDVOŘÍ ZÁMKU – příjezd císařské družiny v čele s Karlem IV. (Vladimír Čech)
– udělení titulu VINAŘ ROKU 2011
– losování vstupenek o LUXUSNÍ vinotéku WHIRLPOOL
20:00 NÁDVOŘÍ ZÁMKU – skvělá romská kapela LE ČHAVENDAR
23:00 NÁDVOŘÍ ZÁMKU – bluesrocková skupina AFTER 40

Okolí Dobřichovic

... je nádherné a právě proto přitahuje pozornost návštěvníků. Obec leží v údolí Berounky a nabízí proto rozhledy na okolní kopce. Pro ty, kteří se nebojí trochy pohybu nabízí i bezpočet krásných výletů - od krátkých pěších procházek až po náročnější pochody a cykloturistické trasy. Severní hranice Dobřichovic a Karlíku tvoří zároveň hranice CHKO Český kras, která byla vyhlášena v roce 1972 a která se táhne od záp. okraje Prahy až po Beroun. Cenné jsou krasové jevy, erozní činnost Berounky a jeho přítoku potoka Kačáku, teplomilné rostlinstvo, jakož i nálezy zkamenělých mořských živočichů. Za návštěvu rozhodně stojí hrad Karlštejn, zatopené lomy Amerika, údolí Kačáku a klášterní komplex Sv. Jana pod Skalou, hřebeny Brd, Karlické údolí. Na kole je možné navštívit i Zbraslav se zámkem a na pravém břehu Vltavy se nacházejícím vrchem Závist a keltským opidem. Některé doporučené a pohodlné trasy naleznete níže. Většina návštěvníků Dobřichovic spojí pobyt v naší obci i s prohlídkou Prahy.

Více informací naleznete na www.dobrichovice.cz.

Reklama: