Jarní Galavečer pro Struny podzimu: Dianne Reeves & hosté | 14.3.2012 | Praha

 

Dianne Reeves a Romero Lubambo, Russell Malone (kytary).

Hvězdou Jarního GALA pro Struny podzimu 2012 bude šarmantní jazzová vokalistka Dianne Reeves.

Čtyřnásobná držitelka ceny Grammy Dianne Reeves je prominentní jazzová vokalistka navazující na odkaz největších jazzových zpěvaček Billie Holiday, Elly Fitzgerald nebo Sarah Vaughan.

Dianne Reeves, oplývající výjimečnými vokálními schopnostmi a charismatem, má vedle čtyř cen Grammy ve svém uměleckém portfoliu i nahrávky nebo vystoupení s řadou prominentních hudebníků. Stala se vůbec první vokalistkou, která vystoupila ve slavné koncertní budově Walt Disney Concert Hall v Los Angeles. Na svých nahrávkách spolupracovala Reeves mj. s legendárním producentem Arifem Mardinem, známým též spoluprací s Norah Jones či Arethou Franklin. Je autorkou a zároveň interpretkou hudby k filmu George Clooneyho Good Night, and Good Luck (u nás uváděného pod názvem Dobrou noc a hodně štěstí), za níž si vysloužila svou zatím poslední cenu Grammy.

Její nezaměnitelný a vřelý hlas zazní exkluzivně pro hosty Jarního GALA v doprovodu dvou skvělých kytaristů, amerického Russela Maloneho a brazilského Romera Lubamba, ve velmi ceněném, avšak vzácně uváděném komorním programu Strings Attached.

Termín a místo konání: Obecní dům, Smetanova síň, Praha 1; 14.3.2012 19:30

Vstupenky zakoupíte v síti TICKETPRO.

Výtěžek z prodeje vstupenek jde na podporu mezinárodního hudebního festivalu Struny podzimu.

Více informací naleznete na www.strunypodzimu.cz.