Kendric Lamar první headliner Hip Hop Kempu 2013

 

„Bude letos ten Kemp vůbec?“ 

Jestli vás budily ze snů pochybnosti, co se děje s vaším oblíbeným fesťákem, respektive, proč se ještě v březnu nic neděje, máme pro vás dobrou zprávu. Hip Hop Kemp bude. Jestli už vám v uších šumí ozvěna skandovaného „Hip Hop Kemp, Hip Hop Kemp“, nám hraje v uších šílená opice na činely do rytmu slona, co nám skáče po hlavě. Nebo jinak. Jestli se těšíte, my se těšíme minimálně stejně. Vy se nemůžete dočkat, až zjistíte, co se chystá. My se nemůžeme dočkat, až vám to vykecáme. Vy máte občas obavu, jestli Kemp udrží krok a nestane se odkladištěm vyhořelého devadesátkového rapového odpadu. My ji neměli nikdy a letos už lautr ne. Známe se dvanáct let a tak trochu tušíme, co od sebe navzájem čekat, ne? A když jsme se tak pěkně shodli, tady je první letošní jméno: Kendrick Lamar.

O Kendrickovi se letos prostě nediskutuje. Kendrick prišel, viděl a zavraždil. Dalo by se říct, že v posledních letech Compton ani ne tak podřimoval, jako spal. Spal tak tvrdě, jako kdyby byl závislej na valiu. Nejen že Kendrick Lamar byl během jednoho roku schopnej dostat město N.W.A zpátky na rapovou mapu, ale vydal jedno z nejlíp hodnocených alb loňska. 

Existuje důvod, proč se jeho kapele Black Hippy přezdívá N.W.A 21. století. Jsou živý, ostrý, kvalitní. Stejně jako druhá Lamarova deska Good Kid, M.A.A.D City, jejíž singly dnes remixujou rappeři jako Jay-Z a ke spolupráci ho tahaj spratci jako A$AP Rocky nebo 50 Cent. 

Pokud jeho talentu věřil Dr. Dre, který mu jeho novotu vydal, myslíme, že mu můžete věřit i vy. Lamar zabodoval už prvním albem Section.80, který vydal v roce 2011 takřka na koleni. Od tý doby se s Kendrickem začal trhat pytel. Uznávaný časopis XXL ho dokonce označil za jednoho z nejkomplexnějších umělců v novodobých dějinách rapu. Hudební stanice MTV šla ještě dál a pasovala ho na nejlepšího MC ve hře. Ale tohle všechno je jenom text. Lepší je důkaz místo slipů, nemyslíte?  

Není proto nic jednoduššího, než vlízt na YouTube nebo iTunes a zabít se na tom, na čem se dneska zabíjí celá Amerika, včetně vašeho oblíbenýho rappera. Pokud je ale váš oblíbenej rapper Kendrick, potom už musíte třímat vstupenku na Hip Hop Kemp 2013 v ruce.

Chcete dostat víc? Vlezte zase za tejden na www.hiphopkemp.cz nebo na www.facebook.com/hiphopkemp. Hip Hop Kemp totiž jede dál jak nekonečný boogie.

Festival Hip Hop Kemp 2013 | 22. - 24.8.2013 | Hradec Králové