Kouzelná noc a Letní den | 2.11., 30.11.2011 | Brno

 

Světoznámý polský spisovatel Slawomir Mrožek, který se v roce 2010 dožil osmdesáti let má za sebou dramatické, prozaické i kreslířské dílo úctyhodných rozměrů. Z této bohaté nabídky jsme vybrali dvě krátké hry a vložili do jednoho večera. Jsou to příběhy plné překvapivých zvratů a humoru. Jejich jedním velkým tématem je tragikomické bytí člověka. Autorovo myšlení přenesené do textu se jeví jako absurdní. Ale jen tehdy, kdy je vztahujeme na soudobé hodnoty lidského života. Položíme-li si však otázku po konečném smyslu lidského bytí, absurdita se mění ve smysluplnost.

Kouzelná noc

Výchozí situací této aktovky je prostá situace: dva kolegové na služební cestě se ubytují v dvoulůžkovém pokoji hotelu v blízkosti nádraží. Jde jen o jednu noc. Jejich malicherné chování však záhy přinese mnoho zábavných a humorných situací. Ale do děje vstoupí třetí osoba – nádherná žena ...

Hrají:  Igor Bareš (ND Praha), Zdeněk Černín (MD Brno), Henrieta Hornáčková
Režie: Zdeněk Kaloč

Letní den

Dva sebevrazi se náhodně setkají na jednom místě, kde chtějí svůj čin uskutečnit. Začnou si povídat co je dohnalo k takovému kroku. Jednomu se v životě nedaří nic a druhému se daří všechno. Oba kladou logické argumenty pro bezvýchodnost své situace. Ale opět do jejich života vstoupí žena, která…..

Opět jsme svědky překvapivých dějových zvratů a situací, které nutí k zamyšlení, ale současně vyvolávají úsměv na tvářích diváků.

Hrají:  Igor Bareš (ND Praha), Zdeněk Černín (MD Brno), Henrieta Hornáčková
Režie: Zdeněk Kaloč

Místo a termíny konání:

Divadlo Reduta, Zelný trh 4, Brno

2.11.2011 19:00
30.11.2011 19:00

Vstupenky zakoupíte v síti TICKETPRO.

Více informací naleznete na www.ndbrno.cz.