Na palubu Open Air Festivalu 2013 naskočily kapely Alef Zero, Le Pneumatiq a celá kohorta DJs

ALEF ZERO

Pardubické šestici se daří spolehlivě přenést drumandbassovou energii do koncertní podoby. Nadupaná parta s dvojicí vokalistů v popředí funguje od roku 2004, vydala dvě alba a má za sebou klubová vystoupení po celé republice i účast na všech důležitých domácích festivalech.

 

LE PNEUMATIQ

Můžete si stokrát opakovat, že humor není zrovna to, co v hudbě hledáte, ale na koncertě pražských Le Pneumatiq se vám nenápadně zlepší nálada a pište si, že zahřívat židli zaručeně nebudete. Pokud netušíte, jak lze do breakbeatu a dubstepu propašovat country, tahle veselá čtyřka s dvěma alby v portfoliu vás poučí.

 

 

DJ TRÁVA & MICHAEL BURIAN

Amundsen Arctic Zone sází na jistotu a povolává na svou scénu dva zkušené tech housové harcovníky, které nemusíme příliš představovat. Tráva je nepřehlédnutelnou postavou
na scéně už od poloviny devadesátých let - vedle djingu se věnuje i vlastní tvorbě a vydavatelské činnosti. Michael Burian je jedním ze služebně nejstarších mixujících hrdinů u nás, který dosažené zkušenosti, technickou zručnost i nesporný obchodní talent dokázal přetavit ve status nejpopulárnějšího domácího DJe, prosazujícího se i za našimi hranicemi. Zatímco Tráva opanuje Amundsen Arctic Zone v pátek 9.srpna, Michaelovi Burianovi
na stejné scéně bude patřit sobotní noc.

 

DJ MACKIE MESSER

Pokud DJ Gadjo roubuje balkánskou dechovku na londýnský klubový underground, pak jeho swingující alter ego Mackie Messer pluje na vlně elektrifikovaných bigbandů. Za oběma přezdívkami stojí protřelý selektor Martin Juráček, schopný porovnat, jaké to je hrát u nás, na Slovensku, v Rakousku, Polsku, Francii, Británii nebo třeba v Irsku

 

DJ GROOVYLUVAH

Moderátor Expres Rádia Radek Honc servíruje poměrně široké spektrum taneční hudby –
od soulful house až po našláplé funky, což mohou dosvědčit třeba štamgasti pražského klubu Chapeau Rouge.

 

M&GORS VS RUGKUTTA

Nejkvalitnější deep house v České republice razí jen pár DJ kolektivů. Vedle Quadrant soundsystemu jsou to především právě M&gors. Parta se základnou v Berouně funguje dvanáct let, patří mezi oblíbence Charlie One z Ohm Square a již přes dekádu pořádá v klubu Cross večery s názvem Mooove It! Na OAF dorazí i se Seanem ze zpřáteleného britského soundsystemu Rugkutta.

 

VOLNEJ PRŮBĚH

Touchwood, Nitrous, Rade, AHZ a Stanzim tvoří pětici zkušených DJs, přesvědčených o tom, že na okraji drum and bassu se dějí zajímavější věci než ve středu proudu. Klíčová slova jsou deep a minimal. Jejich vlajkovou lodí jsou nepravidelné večery VPX v Crossu.

 

Autorské čtení s EMILEM HAKLEM

Čtenáři, ať už milují klasické šustění papíru nebo listují neslyšně na čtečkách, si určitě nenechají ujít festivalovou účast Emila Hakla, jednoho z nejzásadnějších současných českých spisovatelů. Za novelu O rodičích a dětech, kterou v roce 2008 zfilmoval Vladimír Michálek, obdržel cenu Magnesia Litera.

 

Moderní festival potřebuje kvalitní infrastrukturu a rozmanitý doprovodný program. Věříme, že návštěvníci naleznou příjemné rozptýlení v četných partnerských zónách. Například rozšířená Urban Wave Zone poskytne i letos dokonalou iluzi plážového baru a v noci se zapojí mezi plnohodnotná Djská pódia, Amundsen Arctic Zone v případě potřeby nabídne ochlazení a barmanskou školu pod vedením barmana roku 2012 Martina Vogeltanze. Nabít telefony a fotoaparáty umožní ČEZ Energy Zone, zatímco ve Voyo Zone shlédnete pár dílů seriálů Okresní přebor a Comeback, ale dojde i na filmy. Ultrabook Zone osloví především hravé návštěvníky, kteří si budou moci zajezdit na simulátoru F1 a vyzkoušet další zbrusu nové hry na nejvýkonnějších strojích. Novináři v Press centru dostanou k dispozici Dell Ultrabooky a rychlé připojení od Ha-vel. Zlatopramen Vinyl Bar přichystal kromě vybrané hudební selekce i vyvýšenou vyhřívanou vířivku. Dívky určitě ocení Dermacol Beauty Zone, pohodlní zase šlapací káry, obratní se mohou vrhnout na ultimate frisbee nebo zkusit balancovat na laně… A to není zdaleka vše.

OAF je zážitkový festival!