NABUCCO - Monumental Open Air Opera | 2.11.2011 | České Budějovice

 

Kulturní a společenská událost roku - představení NABUCCO MONUMENTAL OPERA v Českých Budějovicích. Projekt  NABUCCO MONUMENTAL OPERA  je monumentální nastudování nejznámější opery Giuseppe Verdiho - Nabucco.

 
Guiseppe Verdi, jedna z největších a nejznámějších postav operní literatury všech dob zhudebnil biblický námět ze Starého zákona : Babyloňané pod vedením krále Nabuchodonozora (Nabucca) vtrhnou do Jerusalema, zničí Šalamounův chrám a židovský národ odvlečou do zajetí. Bůh Židů Jehova však potrestá krále tím, že na něho sešle šílenství. Nabucco, který musí čelit i intrikám své domnělé dcery Abigaille, přesto pozná svoji vinu, uzná sílu a velikost boha Jehova a vrátí Židům svobodu. Síla tohoto díla spočívá zejména v působivých masových scénách a sborových výstupech. Populární je dodnes „Sbor Židů“, který se v době vzniku opery stal vyjádřením touhy po nezávislosti, osvobození nejen italského národa
 
Monumentálnost podání je nejen ve velkoryse pojaté scéně, ale hlavně ve vysoce kvalitním mezinárodním obsazení předních sólistů, tak i v početném operním sboru a orchestru až po speciální pyrotechnické efekty a velkoplošnou projekci. To vše je zaštítěno a umocněno precizním a osobitým dirigentským a režijním vedením.
 
Základem je velkolepá scéna s integrovaným orchestřištěm a s použitím speciálních pódiových a scénických prvků. Celková šíře scény včetně scénických projekcí je 35 m. Umělecký soubor se skládá z šedesáti členného symfonického orchestru, sedmdesáti členného operního sboru a osmi sólistů.
 
Místa a časy konání akce:
 
Středa dne 2.11.2011 (původní termín 19.5.2011 byl zrušen) od 20 hodiny v BUDVAR ARÉNĚ v Českých Budějovicích
 
Vstupenky zakoupíte v síti TICKETPRO.
 

Diskusní téma: NABUCCO - Monumental Open Air Opera | 19.5., 1.6.2011 | České Budějovice, Třebíč

Nenahradí divadlo

Skutečný zážitek z opery můžete mít pouze z divadla, kde se vystupuje bez mikrofonů, ale pokud Vás zajímá světelná show budete na správném místě. Je to takový podprůměrný bonbón v krásném obalu.

Přidat nový příspěvek