OLIVER LOWE, TALPAS & SPOL. ZAHRAJÍ V OSTRAVĚ

 

Severomoravští fanouškové kvalitní české hudební produkce mohou zajásat. Do Ostravy totiž v sobotu 26. listopadu 2011 zavítá Oliver Lowe společně se svými přáteli. Vystoupí v rámci jubilejního desátého ročníku úspěšného street dance battlu Queens Style Zone v místním klubu Marley na výstavišti Černá louka.

Oliver Lowe je zakladatel a provozovatel labelu Everydays, Talpas deejay a producent, o kterém ještě mnoho uslyšíme. Jeho beaty zní tak dobře, že u nich velmi často uvažujete, zda se vůbec jedná o českou produkci. Společně vydávají album s názvem Peníze nebo život 2, které světlo světa spatří doslova v příštích pár dnech. Momentálně jej ve svém studiu remasteruje Kenny Rough, který o něm říká, že je to "megakrutá věc".

První singl z alba se jmenuje Love. Jde v podstatě o pokračování staršího úspěšného singlu Láska, na kterém hostovali Idea, Gey a Opia. Obsazení se tentokrát pozměnilo a je dá se říct velmi exkluzivní. V novém singlu uslyšíte kromě Snupy rappera s aktuálně nejlepší formou (alespoň dle výsledků jedné čtenářské ankety) Delika (Moja Reč), uznávanou černošskou mc Akua Naru původem ze severovýchodního pobřeží USA a anglickou jazzovou interpretku Betty Munro.

 

www.everydays.bandcamp.com/track/love-feat-delik-akua-naru-betty-munro

 

Album ale nabídne zajímavých jmen ještě více. Některé skladby produkovali zahraniční beatmakeři jako Mabanua (japonský muzikant spolupracující s Hocus Pokus, Arrested Development, atd.), Shingo Suzuki, Terem a Funky Drummer.

Ještě před ostravským koncertem se můžete naladit Talpasovým zbrusu novým mixtapem obsahující několik remixů a instrumentálek, včetně hitovky Panáky na zem od dvojice Rest & Dj Fatte. Pokud máte rádi trueschool, rozhodně si nenechte tento mixtape utéct. Určitě poslouží jako ta nejlepší pozvánka nejen na blížící se album, ale také na sobotní akci v Ostravě.