Putování po sklepích | 18.2.2012 | Dobšice

 

 

Dobšické putování po sklepích

přináší všem milovníkům vína ochutnávku vín ve sklepích dobšických vinařů a to letos v sobotu dne 18. února 2012, v době od 10 hod. do 17 hod. Akci pořádá Sdružení dobšických vinařů a Obec Dobšice.
 
Zájemci obdrží na startu v restauraci v sokolovně plánek trasy s vyznačením sklepů a hodnotící list. Bohaté občerstvení a zajímavý doprovodný program zajištěno na několika místech putování po sklepích. Nejlepší vinaři budou oceněni, hodnotící listy účastníků slosovány o hodnotné ceny. 
 
Obec Dobšice se může pochlubit dvěma sklepními uličkami. První se nachází v okolí potoka Leska, další v ulicích Za školou a Dyjské. V katastru obce jsou dvě viniční trati v první kategorii – U hájku a Pod tratí.
 
V rámci putování po vinných sklepech a vinicích Dobšic se můžete vydat také na procházku po naučné stezce Po stopách Napoleonova působení na Znojemsku, která mapuje události bitvy u Znojma, v níž roku 1805 porazila francouzská vojska císaře Napoleona I. armádu rakouského císaře Františka I. Každoročně v červenci je tato bitva v Dobšicích připomínána a jsou zde pořádány její rekonstrukce, kterých se účastní kluby vojenské historie mnoha zemí.
 
Více informací naleznete na www.dobsice.cz.