QUIX HIGHJUMP 2010 | 30-31.7.2010 | Hříměždice

 Ve dnech 30 - 31.7.2010 bude v hřiměždickém lomu nedaleko Příbrami pořádán již 11. ročník otevřeného mistrovství republiky ve skocích do vody QUIX HIGHJUMP 2010. Akce je pořádáná v místě, které se od zahájení v roce 2000 stalo již tradiční destinací fanoušků tohoto extrémního sportu. Tento původní český závod letos obohatí nejmodernější technologie z dílny generálního partnera - společnosti QUIX. Vizuální prožitek letos tak letos umocní detailní záběry pořízené kamerou na mini helikoptéře, která bude jednotlivé skoky podrobně monitorovat a bezprostředně po dopadu poskytne publiku rekapitulaci výkonu na LED obrazovce přistavené přímo u skokanské věže. Další novinkou bude speciální osvětlovací dekorace, která rozzáří QUIX HIGHJUMP 2010 za přítmí a zintenzivní tak mystickou atmosféru nočního lomu.

Samotná soutěž skokanských špiček proběhne ve třech disciplínách a to skoky do vody z 12ti a 16ti metrových věží a 5ti metrové houpačky. Následná podíváná na akrobatické kousky bude stát za to. A pokud jste dost šílení, můžete si skočit i sami. Mimo klasické skákání bude představeno i svým způsobem bizarní freestylové inovativní skákání, jehož cílem je, aby vystříklo co nejvíce vody (nejextrémnější odvětví cliffdivingu - splashdiving).

Nenechte se mýlit, nejedná se totiž pouze o sportovní událost. Po oba večery se sportovní dění překlene do slušné hudební party se zajímavým line-upem, jehož součástí budou například Navigators, Natalie Kocab, Indy & Wich, Kapitán Láska, Plexis a mnoho dalších.

Lokalita nabízí díky rozlehlému přírodnímu prostranství spoustu možností pro individuální zábavu, včetně osvěžujícího koupání. Mezi nevšední atrakce lze zařadit "Event Bubbles", ve kterých si budete moci vyzkoušet aquazorbing, tedy chůzi v balónu po vodní hladině. Unikátní bude určitě i laser graffiti show a PIT BIKE FMX show v podání šílenců z partičky 50ROCKS, kteří představí freestyle motocross jak ho neznáte. 

Doprava (spojení najdete na www.idos.cz):

Z Prahy na Dobříš jezdí bus skoro každou půlhodinu. Z Knížecí na Smíchově Anděl. Z Dobříše pak do Hřiměždic jezdí pouze v týdnu a to: 6:30, 10:55, 12:45, 14:50, 15:50 a poslední v 18:15. Z Dobříše do Hřiměždic se jede ze stanoviště č. 8. V neděli jede bus přímo do Prahy z vesnice Nečín, zastávka je u restaurace na návsi v 18:10 a pak v 18:50.

Více na www.HIGHJUMP.CZ