ROCKOPERA | 2.2., 14.2.2012 | Praha

 

Česká revoluce v oblasti hudebního divadla, i tak lze popsat rockové opery OIDIPUS TYRANUS a ANTIGONA, autorů Milana Steigerwalda a Pavly Forest, které vyprávějí bájný příběh Sofoklových antických tragédií, v netradičním nastudování. Temný příběh lidí, bohů a nevyhnutelnosti osudu …
 
V oblasti původního českého hudebního divadla se tato dvě dějově na sebe navazující díla zásadně vzdalují od u nás zavedené muzikálové produkce a nabízí divákovi nový, hlubší divadelní prožitek. Představení probíhají zcela živě (uslyšíte jak skvělou rockovou kapelu, tak akustické ethnické a symfonické nástroje). RockOpery Vás uchvátí svou ohnivou show i vynikajícími akrobatickými výkony (oboje v geniální choreografii Terezy Atanas Georgievové). Životná režie Romana Štolpy ztvárňuje antické hrdiny uznávanými tvářemi českých rockerů (Kamil Střihavka, Jan Toužimský, Viktor Dyk, Vlasta Horváth, Lešek Semelka, Pavla Forest) a také novými objevy rockové i operní scény (Linda Faitová, Daniela Langerová, Petr Opava, Lukáš Písařík, Miroslava Pilcová-Časarová a další). V rockové opeře Antigona jako host vystoupila i známá světová operní sopranistka Eva Urbanová a spolu s Viktorem Dykem zpívá hit „Slzy nedojmou“.
 
V současné době se tato show uvádí v Metropolitním divadle v pražské holešovické tržnici (bývalé divadlo Milenium) o kapacitě 764 sedadel. Stupňovitá půlkruhová aréna tohoto netradičního divadla připomíná antickou divadelní scénu. Svojí úžasnou atmosférou a díky specifické jevištní technice i režijnímu využití celého prostoru divadla nabízí neobvyklý, skvělý zážitek i divákům ve vzdálenějších řadách.

RockOpera je tým tvůrců hudebně-divadelních a koncertních show.

·        Cílem projektu je přivést na českou divadelní scénu zcela nový druh hudebního divadla, který nemá obdoby, a nabídnout divákovi alternativu k muzikálové scéně.

·        100% hudby je vždy produkováno ŽIVĚ.

·        Hudební žánry: rock, hardrock, metal, klasická hudba.

·        Silný příběh, úchvatná světelná a ohnivá show, nový cirkus (akrobatické a artistické prvky), špičkové hlasy, unikátní divadelní aréna.

·        Nejsme muzikál, zažijte ten rozdíl!

Místo konání: Metropolitní divadlo (dříve Milénium), Holešovická tržnice, PRAHA 7

Termíny:

Oidipus 2.2.2012 19:00

Antigona 14.2.2012 19:00

Vstupenky zakoupíte v síti TICKETPRO.

 
Více informací naleznete na www.rockopera.cz